Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duben 2014

7. 4. 

Uličník Max horolezec nic nesnědl a tak krmím stříkačkou za jeho nesouhlasného vrčení. Zrzík dnes jí, od rána klesla hladinka v misce. Míca s poruchou rovnováhy se v noci a dopoledne opět najedla

8. 4. 

1:35. Míca sama jí a chodí na WC, již dvakrát vyrobila ukázkový bobek. 

1:50 depo u Maxe jde pomalu na kutě.

Uličník během noci opět nejedl, v boxu si udělal nepořádek. V záchodku bylo načuráno. Kouká na mne jako sůva z nudlí. Starenka začala pravidelně jíst a chodí hezky na záchodek jak na malou tak na velkou  V noci mne potrápil Buclítko, musela jsem mu dát injekci furonu, špatně se mu dýchalo. Lucie zase injekci sabotovala a nechtěla se nechat lapit. To s Modřecem se včera zadařilo, pospával na škrabadle, tak jsem jej překvapila. Ema a Eliška se drží, ostatní FIV pozitivní taktéž. Mína má slabou rýmu a zánět oka, Petříka jsem viděla ráno zvracet. Mladá a Myc mají nasazena antibiotika, hodně špatně se jim dýchalo, hlavně Mlaďucha, ta hrozně hrká, dusí se. Injekce se jí nelíbí, ale vždy se jí ulevi. Zrzík včera jedl, Komínek nám od včerejška silnou rýmu. Mazli si zase začala ukusovat ocásek, musím jí dát nějaký spot a dávat pozor na zvracení. Píďa je v pořádku. Oskar odmítá dietu, v nouzi jsem mu dala darovanou Cosmu kuřecí a mám o problém více. Vše snědl a chce další. 
Děkuji paní Ivana Müllerová za pomoc s převozem věci na bazar!

Byli-li by nějací ochotní a fyzicky zdatní muži, kteří by nám pomohli v sobotu 12.4. cca mezi 9.30-10.30 vyložit a v úterý v noci (cca okolo 23.00) naložit věci na bazar, prosím ozvěte se na mail: aukcemax@seznam.cz nebo brnenskymax@seznam.cz
Moc děkujeme!

Tak Cosma u Oskara neprošla - totální průjem. Dostal dietu a tak na mne kouká a řve, o jiné jídlo. Je schopen nejíst celý den. 
Od Zrzíka mám pozdravovat všechny kteří mu pomohli nakoupit či koupili konzervy, jí v posledních dnech moc dobře. 
Stařenka dostala dnes stronghold pro kotě, držte palce ať to zvládne. Volala jsem opět vetce, zda je nutné jej podat. Je nutné a tak jej dostala. Právě teď má maximální koncentraci látky v krvi, problémy jsem někdy sledovala po více jak 24 hodinách a zhruba 60 hodin po podání odezněly.
Ve skupině Modřec a spol. mi někdo zvrací a zatím nevím, kdo. Stejně tak u Otylky. 
Modrý Max horolezec v karanténě stále nejí sám. Pomalu jej hladím, mluvím na něj, aby se uklidnil. Chudák, až ten bude pak venku povídat kočkám, co podivného u nás zažil!
Dnes jsem procházela oblečení na bazar, čekají na vás pěkné kousky. 
Omlouvám se, nestíhám odepisovat na zprávy na seznamu, napravím to. 
Dnes mi volal kocourek, který od nás odešel do nového domova v roce 2006, má se skvěle. Dokonce má psího kamaráda, nalezence, jeho majitelka psíka nechala v tramvaji. 
Buclitko se na furonu uklidnil, ale zadní nožky, to není ono. Dnes z police neseskočil, ale šel postupně po jiných podložkách, myslím, že jej i bolí záda. Komínek má nosisko od rýmy ucpané a čištění a kapání do něj, to je úkol spíše pro Chucka Norrise.

9. 4. 

Během noci odchycený kluk opět nejedl a rozhodl se spát v záchodku. Dnes sebral odvahu a několikrát proti mě vystřelil. Stařenka zatím nejeví známky negativních vedlejších účinků strongholdu. Jedla v noci a ráno opět. Kryštof se během noci vykousal, asi se nám do domu dostala nějaká blecha. On se svojí alergií se jednoznačným indikátorem jejich přítomnosti. Ostatní nemocní se drží. Oskar snědl v noci dietu, Zrzík baští tak, že valím oči Modřec a Lucie mi sabotovali dnešní ranní injekce a Otylka odmítala své oblíbené růžové tabletky na štítnou žlázu. 
To moje záda o sobě dala ráno vědět, ideální doba před bazarem, jak jinak. Tak teď zvažuji, zda se vrhnout za pomoci léků na bolest na těch našich 80 záchodků nebo se jít zahřát do postele a neriskovat zablokování. 
Ale na bazar se rozhodně dostavím, třeba i o holi, holích Jen ať Bůh dá klid mezi nemocnými a nemusím řešiti žádný kolaps, ani svůj. 

Miluji obchodníky. Jakmile začnete něco nakupovat, ihned cena poskočí nahoru. Třeba stelivo, 5,- Kč na kus.

10. 4. 

Záda bolí, ráno bylo krušné a tak dnes k doktorovi pro léky nebo na injekce  nebo pro obojí. 
Stařenka zatím bez problémů, kocourek po odchytu stále nejí sám, ale byl na velkou, prima, nemusíme řešit zácpu. Mezi nemocnými relativní klid. Zrzík jí v posledních dnech jako nezavřený. 

11. 4. 

Omlouvám se, že jsem včera nenapsala info. Záda hodně zlobí, večer jsem si po vyklizení části kočičích WC raději lehla. Včera jsem si vystála u doktora důlek, kousek od dveří onkologie, hned jsem měla pocit, že mi nic není. Ideální by bylo, kdyby mne léčila moje veterinářka, tyto čekárny a ordinace zvládám. Nejsou tak deprimující. 
Dnes večer musíme zavézt první část věci na bazar, další zítra ráno. Od neděle se na vás těšíme. Hned po otevření bude hudební produkce a pak večer opět, ale jiná. Zdá se, že na bazaru bude veselo. 
Děkuji všem, kteří nám pomáhají!! Děkuji našim členkám Vlaďce, Petře, Heleně, paní Ivě, panu Petrovi, bez kterým by bazar nebyl. 

12. 4. 

Omlouvám se, dnes info nebude, nestíháme. Doma kolem 24., depo řve hlady a záchodky přetékají, nemocní naštěstí živi. Svinčík, nepořádek je slabé slovo, kam oko pohlédne. Brzo ráno budíček, nakrmit, léky, ekodvůr, záchodky co stihnu a pak rychle na bazar. 

14. 4. 

Stařenka už jí zcela sama a kocourek Max horolezec také. 

15. 4. 

Domů z bazaru dorazím za tmy. Jakkoli unavená, když vidím, že dům stojí, v oknech koukají zvědavě kočky, žádná zajetá kočička či ježek před domem a kolem domu několik dvojic kočičích očí, které čekají na baštu, nic víc nepotřebuji, únava je pryč. Doma čurbes kam se podíváš, ale všichni dýchají, žijí, nikde nic nehoří, do domu nezateklo. Sedím šťastná, jako v rauši, když náhle dorazí sms, kde jsem, zda jsem v pořádku. Od mého muže po 23 letech. Někdy mám víc štěstí než si odvažuji pomyslet. 

16. 4. 

Některé chvíle jsou opravdu těžké i pro otrlého kočkaře po dvaceti letech praxe. Být svůj, jiný, originální, to se neodpouští. Ale využije se to promptně, když se potřebují někam umístit pozitivní zvířata, která žádné sdružení nechce. Omezovala by jim kapacitu. Ostatně jako nám. 
Být slušný, korektní, uctivý, dodržovat dohody, to je v oboru záchrany zvířat vzácný nadstandard. Když jde o profit, padni komu padni, vezme se co leží po ruce a lhostejno, zda je to vašich dvacet let života a záchrany. Pravdu má ten, kdo je větší, silnější, mladší. A ten, kdo má přístup na net  Nemyslete si, není to veselé a ten smajlík se mi píše dost ztuha. Mám zcela jiné pocity. Štěstí, že dárci, fandové, kočkomilové netuší, jakému tlaku musím/e/ čelit. Kvalita Vaší práce není poměřována péčí o kočky, ale v množstvím papírů, které vypíšeme, v denní aktualizaci stránek, aktualizaci facebooku, skáčeme, jak se píská tam, kde je třeba a pomůže to potřebným, usmíváme se, ačkoliv bychom raději volili ostrá slova a šli si svojí cestou, ... Tohle v práci zažívá asi každý, řeknete si, ale tady jde o život a tahle práce, to je 24 hodin denně, 365 dní v roce, bez oddechu, nehonorovaná. A zatímco my sedíme u netu, vypisujeme, evidujeme, kopírujeme, telefonujeme, nemocná zvířata marně čekají na ošetření. Každý měsíc se obáváte, zda ten další budete mít na léky, ošetření a krmivo, ale i tak si stále musíte udržovat pozitivní mysl a radostně komunikovat s okolím. 
Nemám na to sílu, to se přiznám. Došla. Dnes, někdy po 17. hodině. Přišla podivná zpráva, která mi podrazila důvěru v kolegy v oboru. V ty, kteří v době, kdy jsem začínala, byli na houbách. Zdá se, že na lidech nezáleží, padni komu padni. Cokoliv se obětuje, když se to hodí. Zvažuji, nakolik se člověk v letech, který nestíhá jako ti mladí, musí ponížit, aby se vlezl do jistého mustru, aby byl stravitelný, bezproblémový pro okolí, aby měl obecnou podporu a byl OK. Můžu zatratit život svůj v tomto soupeření a sešlapat sebe do slušivé krabice, ale s osudem koček u nás a dalších příchozích nehodlám takto zatočit. Možná si Max bude muset jít svojí vlastní cestou bez ohledu na finanční ujmu. Kvůli nemocným, kvůli efektivitě práce, nezahlcování zbytečnosti, které nemá, kdo řešit, kvůli tomu, abych nemusela zahodit všechny zkušenosti s kočkami, které jsem na dvacet let nasbírala. 
Kvůli těm, kteří ví, že se kočka v naší péčí nestane jen hračkou v soukolí událostí. 
Děkuji všem za podporu a důvěru. děkuji Janě, které jsem dnes brečela do telefonu. 
Nebudeme bohatým sdružením, ale budu se moci na sebe podívat do zrcadla a nebudu na ostudu kočkám v naší péči. 
Děkuji všem za podporu, za to, že jste došli až na konec mého psaní, omlouvám se za výlev, ale nejsem tak silná, abych o tom nemluvila. 
Netušíte, jak pomáháte. 

17. 4. 

Bazar kocoura Maxe přinesl kočičkám 40 448 Kč. Získané finance uhradí nákup konzerv pro depozitum a venkovní kočičky na jeden měsíc. 
Moc děkujeme: 
paní Holánkové s rodinou
panu Pařízkovi
panu Koláčkovi
slečně Mullerové s přítelem
paní Ivě
panu Haukovi
ze velkou pomoc při organizaci
Děkuji Vlaďce Vrané, Petře Haukové, paní Ivě a Heleně Lenomarové, bez kterých by bazar nebyl. 
Děkuji paní Evě Ferdusové, díky které jsme na bazaru nezemřeli hladem!
Děkuji paní Pilařové. 
Moc děkujeme za kulturní osvěžení a vytrvalost všem účinkujícím v oblasti zpěvu. 
Děkuji paní Křivské s manželem. 
Děkujeme paní Maruškové a paní Kojecké. 
Děkuji Lucii Klodnerové. 
Děkuji všem, kteří v dobré víře věnovali věci na bazar a tahali je v těžkých taškách i přímo na něj, moc moc děkujeme! Děkuji všem, kteří přišli podpořit kočičky a nakoupili u nás. 
Děkuji mnohým za příjemná setkání a dlouhé hovory. 
Smutnou stránkou bazaru je, že nám mnozí odnášejí věci bez zaplacení nebo dokonce si dají práci a přelepují cenovky. To už chce mít dobrý žaludek. 
Pro příště prosím: veškerý výtěžek bazaru je věnován nemocným kočičkám a těm, které běhají na ulici a miska jídla od nás je jedinou jejich jistotou. Pokud kradete, připravujete je o šanci na lepší život, o léky, o teplou večeři. Prosím, na bazar nechoďte, víme o vás, je to smutné, že s takovými lidmi musíme komunikovat.

Právě jsme objednala zítra Mínku na zákrok. teče jí z jedné nosní dírky hnis s krev, zanítilo se jí oko a nechce si nechat sáhnout na levou část tlamky. Mám o ni strach. Možná pojede i Míša, v noci zvracela, podstatně méně jí než běžně. Víkend na obzoru a už vykukují problémy. 

Dnes mi Píďa rozsvítil den, tedy vedle účinku vašich povzbudivých komentářů  Čistila jsem mu záchodek, má trochu průjem, a on si hrál v předsíňce. Začičala jsem, on reagoval okamžitě, zvesela poskočil a přiběhl. Je tak nádherný až se sevře srdce, vyzařuje z něj radost, která vás pohltí. Člověk by jej láskou sněd. 
Čekají jej změny, přetestujeme a pokud bude pozitivní, pomalu se přesune mezi FIV kočičky. Nechávala jsem závažné kroky a mnohá ošetření na čas po bazaru, abych se na něj vůbec dostala. Kastrací a ošetření u veterináře nás teď čeká tolik, že bychom se u vetky mohli raději ubytovat. Stařenku čeká laváž zvukovodů, očekávám pak zhoršení, kastrací máme hodně, zítra Mínka, to může být také vážné, myslím, že najdeme píštěl, jen doufám, že nebude pak více krvácet a bude sto se najíst. Kočka Ajkačič měla rozsáhlé problémy v tlamičce, nemocná byla i čelist a dva měsíce nebyla sto jíst sama. U další paní veterinářky na nás čeká nejen ona, ale i vakciny na očkování. Vyšetření z 19. 3. stálo na veterině 3000, z laboratoře poslali fakturu na 6 055 Kč, ale ta se někde toulá po Brně, opět se pošta předvedla. Zítra kupujeme další léky a hlavně jehly a injekce+ranital, degan. V lékárně čeká roferon pro FIV kočičky, kdyby bylo zle, to bude dalších 4500Kč. V Globusu byla sleva na stelivo a tak naplňujeme projekt seč síly stačí. Rozhodla jsme se, že u Pet Centre již tunu měsíčně nakupovat nebudeme. Stelivo zdražili, hrozně práší, neabsorbuje pachy a tak inhaluji močovinu nad 80ti záchodky denně a pokoje koček smrdí. Nehrudkuje a tak úspora minimální. A tak zkouším druhy steliva a nakupujeme ve slevách po troškách. Díky pomoci slečny Soukalové a pana Eliáše se nám to zatím daří. Účty zveřejním, jen je musím dát do kupy. Řeším to také tak, že používáme levnější stelivo tam, kde se věci tolik nepoškodí prachem a lepší třeba u PC nebo v kuchyni. A tak kombinuji několik druhů. Snížilo se během tohoto experimentu množství odpadu, řečeno na plná ústa - vozíme do ekodvora méně pytlů s použitým stelivem. 
Ale zpět ke kočkám. Modřec dnes sabotuje injekce, byl zlostný, že netekla fontána, musela jsem ji vyčistit a i pak to nešlo, ale jsem šikovná  a už funguje. Zrzíka zítra čekají antibiotika, opět fluktuuje při jídle a došel gourmet, což není dobré. Otylka nerada, ale nakonec poslušně baští kočičí brufen , nebojte mám na mysli léky na hypertyreozu, jsou růžové. Mezi FIV kočičkami je relativní klid. Oskar zase pár dní seká dobrotu a jí dietu, tentokrát nic jiného než renální a stolice není tekutá. Jak dlouho mu to vydrží, netuším. Míša zvracela, po lécích se jí pomalu vrací chuť k jídlu. Kryšpín se vykousal kvůli alergii. Mlaďucha je bez ohledu na léčbu ucpaná a špatně dýchá. Myc mne po příjezdu z bazaru v noci vystrašila. Měla krev na tlamce, na přední a hodně na zadní noze. Nic jsem na ní nenašla, sleduji ji. Lucie už sem tam vyleze i v mé přítomnosti, dnes dokonce přede mnou jedla. Je mi jen divné, že jí nezarůstá místo po vyholení na sono. Komínek bojuje s injekcemi, ale jeho rýma a bolesti zad je vyžadují, Bucli ten ráno ležel a měl opalovačku za oknem. On je mimořádný, šéf, který včas zahraje chůdě, aby bylo po jeho. Vidím na něm již stáří /15 let/, ale je to stále fešák, jak všichni víme  
Micánek nás s Miklošem překvapují, oba poměrně dlouho nezvraceli s krví, netuším, co se děje, kde se stala změna. To čurací aktivita v domě vrcholí, nechtějte vědět, kde šikulové kočičí načurají nebo alespoň cvrnknou. V jednom pokojíku bude nutné osekat omítku.Ale o práci teď raději psát nebudu. Blíží se svátky, užijte si veselí. Já budu ráda, když nebudeme muset na veterinu. Roste mi v krku od rána knedle, zvyšuje se teplota a hodně bolí klouby. Možná svátky proležím. Čert aby vzal zbytečné problémy a stres, takhle to dopadá. Vytočí mne hlouposti, cizí hloupost a místo péče o kočky, budu ležet. 
Moc děkuji ještě jednou všem za oporu, kterou mi poskytujete. 

18. 4. 

Na veterině jsme plánovali co dál se stařenkou a její poruchou rovnováhy. Pokusím se o video ať máte lepší představu, jak se pohybuje. Laváž zvukovodů je nutná, po ní se dle vetky, a já si to myslím také, může kočička zhoršit, podráždí se nervy a poškozené rovnovážné centrum. Doufáme ale, že pak dojde k pozvolnému zlepšení. Dle vetky zůstává jistý stupeň postižení stále, ale zvíře si na ně zvykne. Měli jsme kočičku s tímto postižením, možná si mnozí vzpomínáte na Uši. Ta byla sto se pohybovat po zemi, trefila se do misky s jídlem a vodou, dokázala skočit do asi metru, ale skok ze skříně, to dopadlo vždy zle. Nezvládala jakoukoliv přepravu. Stařenka zatím není sto se volně pohybovat v pokoji, vetka doporučuje pobyt v boxu, menší prostor si kočka lépe zmapuje a lépe se orientuje. také má vše "při ruce". Zatím je tam stařenka spokojená. No a jak to tak vidím, měli bychom jí vymyslet jméno.

Omlouvám se, měla bych referovat, ale nejsem ve formě, chřipka mne trápí a musím ji vyležet dřív než se sesype některá z nemocných kočiček. Teplotu jsem měla asi naposledy před dvaceti lety  Příští týden je hodně veterinárních zákroků a odložit je nelze, již i tak mám skluz. Coldrex, sušenky, paralen, sirup, prima bašta celého dne. V domě je nepořádek, ale jinak kočičky mají vše co je třeba, ve vyklízení záchodků jsme uvízla na třetině. 
Děkuji za pochopení. 

20. 4. 

Dnes mi bylo opravdu hodně blbě, asi jsem problémy podcenila a tak přišla ke slovu antibiotika. Doufám, že zaberou, jinak se asi udusím. Už se těším ve dvě v noci na druhou tabletku. Budu ráda, když koncem týdne bude lépe. Takové svátky jsem nečekala. Děkuji Janě L. za tip na konzervy a kapsičky, vyslala jsme muže kolem 13. hodiny pro léky, dorazil ve 22. s konzervami  No léky měl naštěstí také! 
Práce kolem kočiček vázne, musím odvolat odchyty a dočasně uzavřít příjem, dokud nebude lépe. 

21. 3. 

Mína mi poslední dny spí u postele v košíku od paní Hanusové. Hmota v nosní dírce způsobuje ucpání i slzného kanálku, oko jí slzí, v nosní dírce se míchá hmota s hnisem. Během noci jsme se jí snažila nos uvolnit, ale vždy to spustilo krvácení, Mína znervózněla, stále si krev olizovala, odfrkovala a krev lítala všude kolem. Raději jsem toho nechala. Po injekci proti bolesti je jí lépe. Včera výhradně jen ona a Modřec dostali filé, Mína si jej dávala u mne s posteli a Modřec jej dostal tajně přímo do pelíšku. Je hubený, na jídlo kouká a skoro nic nejí, a krmit jej stříkačkou? Nenechá se. Starý pán to bere jako urážku na cti a neslyší, když mu vysvětluji, že takhle choroba postupuje rychleji. V domě vládne nespokojenost, jak je mi blbě, nestíhám a náhle mají kočky jiný režim. Zítra jedu k praktickému pro další léky a pro neschopenku. Musím doufat, že než bude lépe, že se nezhorší někdo z nemocných. Modřece chodím kontrolovat i během noci, ale ani Lucie mi nedodá klidu a Zrzík opět přestává jíst. Myc, Mladá, Peťula, Otylka, Nox, Mazli, celkem se drží. Nitka čelí silné rýmě, ale zatím jí a je aktivní. I Komínek a Bucli se drží, Bucli by raději teplé počasí, to se celé dny smaží za oknem. 
Na fotu krev od Mínky. Ještě musím zákrok u ní s vetkou probrat. Krvácení se mi nelíbí, navíc ji vidím kašlat. Doufám, že ji najdete v Kočičím přání. Ráda bych tam dala alespoň část těch, kteří to moc potřebují. Pro Modřece to asi bohužel bude akce poslední. Díky novému foťáku od paní Jany, se mi bude snad fotit lépe.

Z DŮVODŮ NEMOCI BOHUŽEL MUSÍM ZASTAVIT PŘÍJEM KOČEK A ZRUŠIT NÁVŠTĚVY.

MOC SE OMLOUVÁM, ZMĚNA BUDE OZNÁMENA ZDE A NA FACEBOOKU, OMLOUVÁM SE VŠEM, KTERÝM JSEM PO BAZARU SLÍBILA NÁVŠTĚVU. 

25. 4.

Dnes jsme museli s Oskarem akutně na veterinu, ráno zvracel, místo stolice skoro voda + krev viz další foto. Stolice velmi zapáchá. Vetka konstatovala, že cesty jsou průchozí, střeva jako hadice, plynatost. Takové zhoršení u chronických průjmů prý bývá  Léčba nasazena, pokud se proces nezastaví a nezlepší, bude nutná hospitalizace na klinice a kapačky. Doma to nezvládneme, Oskar je vztekloun, ani nakrmit jej není možné. Nejde tolik o pokousání a poškrabání od něj /jedna ruka prokouslá, druhá poškrabaná/, ale o to, že na odpor vynaloží tolik energie, že mu to může uškodit, může někde něco prasknout.

29. 4. 

Mínku dnes čeká zákrok. Musela jí být přidána v posledních dnech další antibiotika. Nelíbí se mi její kašel, ale snad narkozu zvládne. Útvar v levé nosní dírce je stále, na fotu je vidět hnis, pokud jej odstraním, útvar krvácí. O víkendu si Mína prskáním utvar odstranila, ale narostl znovu  Bude z něj odebrán vzorek na histologii. V narkoze jí budou vytrhány velice špatné zuby vzadu v tlamce, i to jí uleví. Když jsem šla ve dvě spát, byla Mínka v pohodě, kolem šesté ráno jsem ale našla kuchyň celou zaprskanou od krve, to se ještě nestalo. Znervoznilo mne to.

"Stolice" Oskara po pár dnech léčby. Žádná sláva, alespoň krev je pryč a stolice z něj neodchází nekontrolovaně jako koncem týden a o víkendu. Bohužel si všímám, že nucení na velkou má častěji než se mu opravdu chce, což způsobuje, že se ani nesnaží dojít na WC a uprcne si pod sebe. Jeho problémy mi velmi připomínají kocourka Slečinku, Oskar zdědí asi i jeho volierku :-(

Maxe horolezce dnes konečně čeká kastrace. Nožka už nebolí, jí dobře a pravidelně, průjem přeléčen a bobky již normální. Jen doufejme, že bude mít negativní test a zvládne zákrok.

Modřec
https://brnenskymax.estranky.cz/clanky/kocicky-pro-virtualni-adopci/kocour-modrec.html
Ačkoliv jsou jeho výsledky vyšetření ledvin velmi špatné, Modřec se zatím drží. Choroba bohužel postupuje, starý pán si nedá říci s jídlem a případnými injekcemi. Má jednostranný výtok v nosu, ani tu nudli si utřít nenechá....

Nitka nám začala opět sem tam zvracet a v poslední době prská+ mírný výtok z nosu. Uvidíme, zda bude nutně nasadit léky, zdá se mi že i zhubla. Snažím se jí přilepšovat bokem, když ostatní baští, dostane misku něčeho lepšího do pelíšku. 
https://brnenskymax.estranky.cz/clanky/kocicky-pro-virtualni-adopci/kocicka-nitka.html

Lucie se moc fotit nechce, stále se obává veterináře. Její problémy se naštěstí v podobě kolapsu neopakovaly. Doufejme, že to vydrží. Hodně polehává, nevidím, že by byla moc aktivní, ale to se v jejím věku a při problémech se srdcem dá čekat. 
https://brnenskymax.estranky.cz/clanky/kocicky-pro-virtualni-adopci/statecna-lucka.html

30. 4. 

Často se ptáte, jakým krmivem potěšit naše kočičky. Zde jedna inspirace na dárek pro ty zdravé kočičkyhttp://www.zoohit.cz/shop/kocky/konzervy/felix/so_gut_wie_es_aussieht/337989
a zde dvě pro ty nemocné 
http://www.rajkrmiv.cz/pece-o-ledviny-mocove-cesty-kocky/royal-canin-vd-feline-renal-special-4kg
http://www.rajkrmiv.cz/pece-o-traveni-kocek/royal-canin-vd-feline-gastro-intestinal-4kg

Mína mi dnes spala v náručí. Chtěla jsem ji uklidnit a odvézt pozornost od bolesti tlamičky a ona mi usnula. Černý bolavý uzlíček. Odpočinula si, pak dostala injekci na bolest a za chvíli jsem ji již viděla u misky, kdy se snažila trochu sníst. Zdá se mi aktivnější než v čase před zákrokem. Kéž měla by vetka pravdu a utvar v nose byl od zánětu zubu. Uvidíme, co zítra, když nepůjde jinak, budu ji krmit. Obdivuji, kolik kočky zvládnou bolesti. Kdyby se mě někdo takhle vydováděl v puse, nebylo by po mě nic a hodně dlouho. Díru v tlamičce má obří a s nosní dírce jsme se jí také dlouho dloubali. 
Max se po kastraci již najedl, uklidnil se, před kastrací měl velký strach. Na počátku na něj narkoza ani moc nezabrala. Mám radost z jeho negativních testů, teď by bylo ještě dobré sehnat vakcinu proti FIV, to by mi srdce poskočilo. U nás bohužel registrovaná není. Máme lokalitu, kde je výskyt FeLV a lokalitu, kde byla zjistěna FIV, koček v obou místech je hodně. 
Píďka sebou po cestě na veterinu praštil a usnul, mírně mu začalo slzit jedno očičko, ale ukecaný je stále stejně. čekám na kontrolní test, pak se začne seznamovat s Pištou, Čůstíkem a dalšími. 
Oskar dnes již chodí do záchodku, již si tolik nekadí pod sebe. Dnes jsme s vetkou mluvili o nových kortikoidech nebo o léku s podobným účinkem, ale bez účinků vedlejších. Prý se těší velkému zájmu už i u nás, ačkoliv je drahý. Přípravek je bohužel výhradně jen pro psy. 
Babi se daří dobře, baští, jak není miska plná, nebojí se urgovat. Myslím, že je čas na laváž zvukovodů. Samozřejmě mám o ni strach, rozhodně se dočasně zhorší. Zatím se ji bojím nechat projít místností, pokud se jí bude hlava točit hodně, poleká se a reakce může být razantní. Budka, ve které bydlí, ji evidentně uspokojuje. 
Já dnes dostala u doktora další léky. Dle snímku prý mám plíce jako kuřák a tak jsem prohodila něco o práci v prašném prostředí. Také krev není jak by měla být, ale o tom se mi psát nechce, dobře se necítím. Další doktor za týden. Lépe kdyby mne léčila moje vetka  Mým jediným oblíbeným doktorem medicíny byl MUDr. Anděl z nemocnice ve Zlíně. Jeho doporučením, že nám více pít a nejlépe pivo 12, si mne před 30 lety okamžitě získal. 
Snažím se péči o depozitum zvládat, pomalu postupně, některé práce budou muset počkat. Musím záchodky dělat postupně a s rouškou, což je děs, ale už se nedusím. Nezvykla jsem si na ni já ani kočky, o Čůstíkovi ani nemluvím a Piškot se mne bojí. Těžší věci tahá taťka, ale ten je bohužel doma jen o víkendu a i o svátku bude v práci. 
Nemocní se celkem drží, mám obavy se zhoršení Modřece, Bucli se mi nelíbí, Eliška se drží, ale sama nevím jak. Mlaďucha, u ní je zhoršení evidentní. 
Psala jsem, že nepřijímáme kočičky, ale máme zde tři kočičky jen na pobyt po kastraci a dva nováčky. Pro mne trochu osobní, s jejich majitelkou jsem se seznámila před sto lety jako zelenáč záchrany koček a rozešla jsem se s ní velice ve zlém. Teď zemřela a nebyl nikdo, kdo by se postaral o její kočky. A tak tu máme vystrašené černé duo, holka, kluk, žádná mládež, ale 11 let. Byli v bytě dlouho bez majitelky, jen je docházela krmit známá od paní. V boxu jsou spolu, aby se jim situace lépe zvládala. Zatím jsem je ani nefotila, zatím ani nejedli, jen se krčí k sobě. Nedivím se jim. 
Peřík nám pravidelně zvrací místo budíku, ledviny se ozývají, noc prozvracel i Micánek a Mikloško. Micánek nakonec v pět ráno vyfasovala injekci. Opět má někdo v kuchyni krev v moči .-( Také Bedřich v poslední době často zvrací, musíme vzít krev, zda se nezhoršily ledviny. U Otylky je pozitivní, že pilule na hypertyreozu nezvrací, měla jsem z toho obavy. Ta bude muset také na kontrolní krev. U Mazli si nejsem jistá, zda díky slabší imunitě, která se projevuje se stářím častými rýmamy, zda netrpí plísní, hodně se jí zhoršila srst. Stejný problém dle mne má Eliška, ale tam je to důsledek FIV. 
Kryšpín negativní se po podání Frontline Combo přestal vykusovat, ale mám v posledních dnech začervenalé oči. Nevím, zda mu nevadí stelivo, které má v záchodku. Kominkovi se po podání Convenie trochu zklidnil kašel, ale kvasinky v uších jej opakovaně trápí vzdor podání kapek. I Max I.měl stejný problém. Kocourek Křižík mi dovolil u jídla pohlazení, taková slabá záplata v našem skoro čtrnáctiletém vztahu  
Zrzík opět stávkuje s jídlem, dostal antibiotika, léky na bolest, ale ani tak dnes žádný zázrak. Objednala jsem mu paštiky podobné gourmetu, ale jinou značku, snad jej to chytne. Celé dny by proseděl na okně a koukal ven do zahrady. Nedivím se, je tam teď krásně a v noci dobrodružně.
Zrovna včera jsem uprostřed noci postávala vzadu v zahradě a sledovala dění o pár domů dál. Okno do zahrady je večer otevřené a vždy když jdu kolem, tak vykouknu do tmy. Tentokrát mne zaujal křik o pár domů dál a světla na zahradě. Z útržků vzrušeného hovoru jsem vyrozuměla, že jde o kočku. Na zahradu se zřejmě dostala kočka a tři psi na ni útočili nebo některý z nich, nevím. Majitel má tři lovecké psy, které bohužel moc nezvládá a sám není ochoten se jim věnovat. Opakovaně se potulují vsí, často během noci, majitel spí a ani neví, kde je jeho pes. Křik sílil, slábl a sílil, trvalo to snad celou věčnost, slyšela jsme jen "nech ho, ať jí nic neudělá". Hlasy utichly, vyběhla jsem na konec zahrady a sledovala, co se děje. Stála jsem tam dlouho, vypadalo to na "závěr akce", o osudu kočky jsem se nedozvěděla nic. Přišel za mnou sousedovic kluk, otíral se o nohy a tak jsme jej schovala do náručí. Dlouho jsem stáli spolu ve tmě a já mu do ucha dala poučení, že tím směrem, tam k tomu domu, nikdy chodit nesní. V hlavě jsem si promítala, kolik koček z té strany vsi znám, zda tam nešel na průzkum mourek, který odpoledne odcházel tím směrem. V noci bych nenašla nic. A tak jsem nainstalovala kameru, abych případného raněného zjistila. Tedy pokud cestu k nám zná nebo je sto dojít. Zatím na žádném videu raněná kočka není, ale to neznamená, že se nic nestalo. 
Zítra začíná Kočičí přání. Na dárek bude čekat 15 kočiček a snad nám tam taky dají i nový projekt, který kočičky vymyslely a který jsem dnes odeslala. Doufám, že jste si všimli příspěvku poděkování za podporu v projektu Stelivo na dva měsíce. 
Děkuji za podporu všem, kteří mne podrželi před 14ti dny, když jsem se zde rozezlila  Některým jsem ještě neodepsala, není to o tom, že bych byla líná, namyšlená nebo podporu či radu nepotřebovala, chraň Bůh, spíše jsem musela počkat až bude v hlavě alespoň trochu čistěji. Hledám, kde pomalu najít sílu, nechci plýtvat slovy. Děkuji moc za velkou podporu. Elen
PS: Prosím píseň od Kají berte jako parodii mého vnitřního rozpoložení a zarputilosti  :-):-)