Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duben 2017

30. 4. 2017

3. 4.

Odmlčela jsme se, začali jsme připravovat dům na stavební akce. Muž se pustil do práce venku, já vyklízím předsíň, kočky i tam měly své police a byl zde sklad, škoda tak velkého prostoru jen na přezouvání, sklad krmiva a konzerv pro týdenní spotřebu neb venku v zimě vše zmrzne a myši granule prokoušou. V domě je velký problém s místem, není kam přesunout některé věci, kočky. Předsíň je puklá ve dvou místech, sousedí s wc, na opačné stěně je elektřina. Dole je sklep a právě na té straně se nám v zimě sesypala stěna. Někde pod domem je vhlko, muž tam našel dutinu a tím směrem se předsíň naklání.

Netuším, jak vyřeším kočičky, tak sedmnáct musím přesunout, a nakolik práce omezí provoz. O penězích nemluvě. Pokud se předsíň bude přestavovat, bude nutno vyřešit i odvod dešťové vody, obojí venkovní dveře, ty staré, jak vysadíme, nikdo je už dohromady nedá. A je otázkou, co ještě najdeme za problém. Jediný, koho práce na domě těší, je Dušínek, celý den se totiž válí ve společnosti mého muže za domem. Tedy muž pracuje, Duší se válí J

S ohledem na smrt bílozrzíka a jeho pozitivní FeLV test, trenuji s Dušíkem úchop za zátylek. Nutno poznamenat, že ještě v létě byl adeptem na manipulaci jen v narkoze.  Za tu dobu jsme spolu ušli kus cesty, ale na očkování to stále není.  Musel by se na ten účel uspat, což mi připadá hodně přitažené za vlasy, navíc máte ještě test + přeočkování. Po smrti bílozrzíka jsem psala, že jsem viděla kulhat bíločerného kocourka, za týden nato, zrzíka Vendelína. Ten první jmenovaný se od té doby neukázal a druhého jsem náhodou viděla v sobotu časně ráno za naší zahradou a silně kulhal na levou přední, tedy stav po šesti dnech od prvních problémů. Nemám podezření na zlomeninu, ale na kousnutí jinou kočkou, třeba právě nemocným bílozrzíkem. Oba jsem při konfliktu viděla. To by znamenalo možnou nákazu FeLV.  Pro vážné problémy mluví i to, že poslední čtyři dny neubývá jídlo v krmítku, co dám večer v  sedm, to tam kolem druhé v noci najdu.  Klec je nachystána, ale k ničemu, když kočky nepřijdou, jak jim takto pomoci, nevím.  Až se objeví, bude pozdě.   

Ve věci bílozrzíka dorazily výsledky histologie a PCR. Dle vetky, která dělala pitvu a četla nálezy, došlo v důsledku FeLV k imunosupresi, parazité /plicní červi/ poškodili plíce a došlo k bakteriální infekci a i k rozvoji FIP, výpotku v hrudníku. Zánětlivá ložiska byla v dalších orgánech. Příčinou smrti byl septický stav. Byl to krásný kocourek a mazel. Kdyby se o něj někdo trochu staral, kastroval, sem tam dal něco proti parazitům, mohl žít jiný život. Teď je otázkou, koho nakazil a zda to budu sto řešit včas. Když pomyslím, kolik je této rok kolem nekastrovaných koček holek, dělá se mi mdlo.

V Brně se nám u krmítka usadil kocourek. Nevím, zda jej někdo vyhodil nebo zda jen s každým večerem čeká na baštu a pak odchází. Ale kdykoliv tam přijdu a začičám, vyběhne z úkrytu. Během dne to zkoušet nemohu, místo je nebezpečné, ale jak se začne motat mezi auty, nebudu čekat až jej některé zabije. Kastrovaný není, ale zanedbaný také ne.

A teď k vyšetření kočiček z minulého týden. Oskarovy výsledky jsou zatím dobré, lezou mu nahoru leukocyty, musíme je sledovat. Oskar je mimořádný, nádherný. Mezi kočkami je spokojený a nemá problémy s orientací. Zadní nožky nefungují  jak by měly, ale nevadí mu to. Leží často na okně nebo na policích, dle nálady. K jídlu chodí s ostatními. Jen co vejdu, běží pro pomazlení, pomuchlání a vrní a vrní a vrní. Nevím, kolik ještě máme času, ale teď jsme spolu šťastni a to je asi nejdůležitější.

Kdykoliv jej obejmu, cítím, jak ztrácí na váze, ale to je prostě druhá strana volnějšího režimu léčby. Možná se i metabolismus díky kortikoidům mění. 

Krev Šmudlíka je v pořádku, ačkoliv pije jako duha a tak zjišťujeme dál. Zuby  má v havarijním stavu  a tak jej brzo čeká zákrok. Bobinka by ošetření zubů také potřebovala. U Blešky jsme průjem zastavili, ale leukocyty jsou stále hodně vysoko, 22 tisíc.  Komínek nám schází, projevují se problémy ledvin a jater, momentálně jej trápí hnisavá rýma, o uších nemluvě a byl objeven na spodní čelisti výrůstek, který musíme sledovat. Ošetření v narkoze ale nepřipadá v úvahu. Jeho parťák Buclítko je již jako věchýtek, paní doktorka mu prohlédla problematický prdík a llevou zadní nožku, ta Buclítka bolí a tak na ni špatně chodí. Kreatinin a urea mu lezou nahoru, ale ionty jsou zatím v pořádku. U Žabky prohlédla veterinářka zanícenou tlamku a říkala, že se zatím výrazně nezhoršila. Nutno říci, že Žabka má normálně tlamku katastrofální a já vůbec nechápu, že se dokáže najíst. Začíná se u ní projevovat alergie na parazity. U negativního Kryšpína musíte ošetřit zuby, čeká jej to tuto středu. Měla jít na kastraci Žofie, ale začala dnes mrouskat a tak počkáme. Pučíkovi byla doporučena antibiotika, má zánět dásní vzadu v krku. S věkem má slabší imunitu.  U Myšky byla vyšší urea, zabydlela se na horní polici a asi nechodí často k vodě. Myška, ačkoliv slepá, se v pokoji orientuje více než dobře. Jakmile jsem ji ale vynesla do místnosti s veterinářkou, byla zcela nešťastná, nejistá, umňoukaná a vyděšená. Dříve byla klidná a rezignovaná, ale teď jsem ji nepoznávala. Ten pokojík se stal její jistotou a byla bez sebe hrůzou, že ji neseme pryč. Ale nebojte, nebylo to na dlouho a pak jsem ji uklidnila, že si podobné nápady na dlouho odpustím.       

To Mínka má výsledky nedobré, ledviny, ale zatím se velice dobře drží. Selhání bylo zjištěno před dvěma lety a teď už na tuto diagnostiku ani krev nepotřebujete, je to znát, ale ona se zatím chová normálně, jen častěji zvrací a zhubla. Má výrazný šelest na srdci. U Noxe leze nahoru kreatinin a urea.

A jsme u FIV pozitivních kočiček. Ty se celkově drží dobře, doktorka nás moc pochválila. Amálka, 16 let, má na hlavě útvar, cystu. Uvnitř kulovitého útvaru byl hnis a krev,  ledviny se u ní drží dobře, ale Ami má olízanou zadní nožku na vnitřní straně a tak ji řešíme.  U Čůstíka, 12 let, jsou patrné jizvy na očích po herpesviru, asi málo pije, ureu má vyšší, ale kreatinim je v pořádku. Kryšpín, Lucie mají výsledky dobré, samozřejmě s ohledem na to, že Lucka je kardiak ve věku 14 let. Ponožka trpí rýmou, škaredým zánětem dásní, lezou jí nahoru leukocyty. Dostala antibiotika a musím se víc zaměřit na posílení její imunity.  Pak byla vyšetřena mládež a kočičky karanteny, ale bez odběru krve. Vyšetření by ještě potřebovali další  - Píďa, Bohuš, tomu se vyčistili uši, na což je třeba tří lidí, také Ruby, Maroš, Kamoš, Eliška, Bobeš, Zrzík, Mikloš …..prostě by to chtělo další návštěvu veterinářky, na ošetření všech 89 tak návštěvy ještě tři.   

Všechny vyšetřované kočičky mají vyšší eozinofily a tak musíme opět ošetřit proti parazitům. Tento týden nakoupím stronghold a musíme ošetřit všechny a minimálně dvakrát.  Moje radost nad tím je nekonečná L Zatím nás tato vyšetření stála 3848 Kč, učet z veteriny, ale ještě čekáme na fakturu z laboratoře, tak to bude vypadat asi takto: 150 hematologie, 250 biochemie, to celé násobit  17 kočkami dává 6800Kč. Budeme rádi za sebemenší finanční pomoc, č. ú.: 2019755103/0800, moc děkujeme za nemocné. A to ještě dlužíme za bílozrzíka /odběr krve, vyšetření/ a Tečka a její kastrace byla se slevou za 714 Kč.   

Tečka je po kastraci. Zákrok zvládla dobře, budila se normálně a skvěle zvládá jak stav po operaci, tak límec. Je to mimořádně chytrá a šikovná holka.  

Psala jsem o kočičce napadené psem. Ta je naštěstí v pořádku, ale viděla jsem ji až v pátek ráno a samozřejmě z několika metrů, malá nemá důvěru. Na zahradu nám chodí nováček, zrzavý kocourek, mladý trouba, která nám honí bažanty. Ano, chodí k nám od počátku zimy bažant, někdy s kámošem nebo s chotí, a tenhle zrzavý kočičí junior jej honí, což nepodporuji. Bažant sic vzlétne, ale je to zbytečný stres a nesnesu to u nás na zahradě, kde má mít opeřenec klid. On nás zná, mě se už nebojí a také ví, že Duši mu nic neudělá, ale tohle nezkušené prtě, to jsem musela v jedné chvíli ze zahrady vykázat. Malej má domov, sic ne moc dobrý, ale vlastní zahradu, kde může řádit. Že mu u nás chutná, to jsem ráda, ale cirkus mezi našimi dalšími klienty J dělat nebude. S teplem vylézají ježci  a že jich tento rok na zahradě máme! Jeden u nás v domě strávil zimu, byl malý a tak jej čeká vypuštění.

V sobotu jsem vypouštěla dvě kočičky po kastraci a pak jsem ještě musela na odchyt do bytu. Paní lapila toulavku, ale ta jí v bytě vyběhla a hodlala vybavení srovnat po svém. Nakonec vše odnesly jen záclony.    

Je 20 minut po jedné a tak všem přeji dobrou. Elen   

5. 4.

Dnes pojede Kryšpín negativní na ošetření zubů, má je ve velmi špatném stavu, zadní část patrového oblouku zanícená, některá místa krvácí.
Na kontrolu a krev pojede Maluše, trpí selháním ledvin a kocour Kamoš, 16 let starý děda. Hubne, málo jí, změnil chování.
Na fotu Kryšpín pozitivní, ten se teď léčil z průjmu a zvracení.
V noci jsem musela dát léky Bobeši, má silný průjem a zvracel. Kolem druhé v noci byl na wc a pohroma.
Čort mne v tu dobu také potěšil, chodí na wc mimo, zatím se mi na důvod nepodařilo přijít.
Ponožka si za místo k čurání vybrala pelech, vidím to na zánět močových cest. Nečistotná nikdy nebyla.
Naše kočky by zaměstnaly jednu prádelnu a dva veterináře.

5. 4.

Na veterině  byli  vyšetřeni  Kamoš a Maluše, byla jim odebrána krev. Co jsem zatím viděla výsledky krve, Maluše má 22 tisíc leukocytů, tedy silný zánět, u Kamoše nález v krvi nic moc, ale vetce se při vyšetření nelíbila část trávicího traktu za žaludkem. Kamoš  od posledního vyšetření na počátku března stále hubne a hubne.

Kryšpínovi byly vytrhány špatné zuby, dásně mu silně krvácely už pře zákrokem.  Maluše a Kryšpín mají antibiotika, u Kamoše ještě uvidíme, co s ním. Po příjezdu z veteriny jsme si všimla, že Komínek trpí silnou bolestí v tlamce, mám obavy, že to je ten minulý týden nalezený výrůstek. Z jeho chování u jídla bylo zřejmé, že má bolesti.

Dnešní akce stále 2830 Kč, pokud by nám někdo chtěl pomoci s úhradou, budeme moc rádi.

Č. ú.: 2019755103/0800

Na fotu Kryšpín po zákroku.

Asi mne porazí! Psala jsem, že minulý týden při vyšetření našla vetka Komínkovi v tlamičce výrůstek. Dnes se Komča neměl k jídlu a tak jsem namíchala kašičku, dědek si ji i bez zdravotních problémů ve svým 16 ti letech zaslouží. Ale on se k jídlu neměl a vidím, jak bolestí klape tlamkou. Podívat jsem se do ní nemohla, na Komínka musí být tři lidi a musí být šikovní, jinak se moc nedozvíte. Tak jsem mu dala vetkou doporučené léky na bolest, že kouknu za hodinu, kdy zaberou, že bude svolnější. Po hodině mu dávám jídlo znovu, dal si s větší chutí, ale stále vidím, že bolest je mocná a navíc, sousto, které mu vyteklo z tlamičky je smícháno s krví. Ach Bože, další problém pro kocourka sužovaného ledvinami, zánětem uší /kvasinky/, rýmou a k tomu tohle. Podobné problémy měla jeho sestra, dcera a jeden jeho syn. Nikdo z nich už není, z kočičí rodiny žije jen otec Komínek a jeden jeho syn Teguila.  I matka Komínka měla tyto problémy. Ta se bez kortikoidů nebyla sto najíst. Přišla k nám, skoro to vypadalo, že porodí v Brně pod Měnínskou branou mezi auty. Porodila kupu mrňat a ne všechna se mi podařilo dobře umístit. Ale tuto chybu jsem si vypila až do dna a bylo by to dlouhé vyprávění. 

Vetka, když výrůstek viděla, v kontextu se samotným Komínkem, konstatovala, že by jej do narkozy v jeho stavu dávala nerada a teď to máme! Navíc, můžeme odstranit a ono to třeba naroste znovu, to už zde také bylo a to u Zrzíka. Dát kortikoidy kočce s hnisavou rýmou, to taky není výhra a tak tu sedím a hledím do monitoru. Antibiotika Komínek má.

Objednala jsem další léky, aby bylo pro všechny dle doporučení vetky z minulého týdne. Na zánět močových cest by Ponožce pomohla Convenie a také Amálce na kožní problémy. Každý den hodně injekcí a některé, abych žádala písemně J

Kvido také bere antibiotika, injekce nemiluje, někdy filmuje a hodlá umřít, ale pak mi každou noc leze do postele J a ducká do hlavy. Miluje mazlení hlavou o hlavu. Roste v krásného kocourka, pruhovaný mourek s obříma očima. Ty na vás dlouho, předlouho upřeně hledí, polyká vás očima a jen čekáte, kdy promluví. 

Kryšpínek se ze zákroku vzpamatovává, více uvidím zítra, dnes leží a vypadá zřízeně.  Kamoš a Maluše jsou oba jen naštvaní, cesta byla pro ně stresem, u Kamoše jsem chvílemi litovala, že jej někam vezu, ale úbytek váhy je velice alarmující a každá informace by pomohla.

Tečka se zotavuje z kastrace až moc dobře, dnes si to namířila ke stropu kvůli mouše. Je moc chytrá a má pohodovou povahu. Nad novými věcmi/lidmi přemýšlí, žádné děvče, které běží za každým, ale jak si ji získáte, zjistíte, že máte poklad. Moc mi připomíná naši zesnulou Myc, druhou nejdůležitější kočku Maxe. S Tečkou máte malé tajemství, to bude včas odhaleno, zatím čas nepřišel, chvíli si počkáte.   

To Eliška nezvažuje nic, je jako kamikadze. A jako pán Bůh, je všude. Vše chce vidět první, ze všeho, dle ní, něco kápne, jen přijít včas. Otevřete pusu, že si dáte chleba a ten není, uniká s ním Elča.  Bylo na něm totiž máslo J Každé ráno se přijde mazlit, když je na mě plno, jde k muži. Sedne na něj jako sfinga a kouká a čeká a kouká a čeká. Léčíme průjem a pak by konečně měla jít na kastraci. Má klučíčí povahu a vzezření, je moc šikovná a byla bych ráda, kdyby našla hodné lidi a prostor pro její rozlet. U nás je jí již teď těsno.  Nestíhala jsem udělat žádné nové fotky do inzerce, čas do konce března nesnáším a nestíhám.

Pipi je bezkonfliktní něžná kočička a Žofie, ta nám teď řve a mrouská. Má trochu problém akceptovat jiné kočky, ale myslím, že se to poddá, je mladá.  Je pohodová a mazlivá, ale jak uvidí jinou kočičku, tak nějak ji překvapí, že není ředitelka zeměkoule. Je to trdlo, to bude dobré, on pobyt v útulku není jednoduchý pro žádnou kočičku.

Pipi je krásná a pohodová, ale ráda bych ji dala až po kastraci, je moc pěkná než bych ji dala takto neošetřenou. Chci mít klidný spánek. Je maličká, ale energie má za tři, kočkují se s Vendelínem a tak je v kuchyni zrzavo /oba zrzaví/.

Prosím nemá někdo k darování jedno, dvě lehká křesla? Dvě musíme vyhodit, jsou v hrozném stavu a budou nám chybět. Tedy kočičkám. Dlouho jsme váhala, ale už jsou opravdu na odpis a na ostudu. I tři bychom využili. Jedno do skupiny Pučík a spol., druhé k pozitivním a třetí do skupiny, kde žije Oskar. 

Opět 15 minut po jedné v noci. Přeji všem dobrou a děkuji, když na nás myslíte.  

10. 4.

Sobota večer byla dobrodružná. Volala paní, plakala, že jí u domu za tmy přistavilo auto a teď je něco v křoví. Nejprve si myslela, že auto vyloží nějakého člověka, ale jen pootevřelo dveře a odjelo. Díky porostu u cesty moc neviděla, co se vlastně dělo. Myslí si, že je křoví malý pes.

Po cestě jsem přemýšlela, kam mezi kočkami dáme pejska.

Přijela jsem na místo až kolem 24. a tajemné zvíře se mezitím přemístilo. Za spolupráce i paní sousedky a jejího muže se podařilo lapit mladou kočičku. Vyděšená, škrabavá, kousavá, rychle nacpána do přepravky a jízda směr Max. Malá vyváděla, asi si myslela, že zase někdo, kdo ji náhle vykopne z auta. 

V boxu karantény se tiše ubytovala a ani nemukla. Co se jí asi honilo hlavou? Měla svoji rodinu, domov, kde se narodila a vyrostla, známá místa, pelíšek, kamarády. Pak ji vzali do auta, to neznala a nevěděla, co se děje, ale neměla obavy, je přeci se svými. Auto zastavilo, kožich jí prořízl studený vzduch, náhle padla do keřů. Ani bolest nepostřehla, nestihla se ani polekat, auto zmizelo.

Proč ji vyhodili? No ono nám začíná období, kdy lidé vyhazují nejen koťata, ale i kočičky, které nejsou ochotni kastrovat.

U nás se řádně najedla až dnes. Na lidi asi byla zvyklá, ale moc se jí nevěnovali, v náručí je jako prkno J Zatím.  Je moc pěkná, doslala jméno Vendulka.

Malé vyděšené prcce můžete přispět na dobroty, ať začne rychleji měnit náhle na život.

Č. ú.: 2019755103/0800 Vendulka moc děkuje!

19. 4.

Kolem domu se nám již druhým dnem čerti honí. Nejenom že sněží, ale domem lomcuje silný vítr a já se třesu o střechu a pokryv podesty nad prasklou předsíní. Všechno teplo z domu vítr vyfouká a aby toho nebylo málo, tak nešla elektřina, což znamená, že ani netopíme. Déšť s větrem je odporný a tak jsem Dušímu ještě dovybavila jednu boudu a druhou přitáhla k domu. Problém je totiž v tom, že do tří bud se nám nastěhovali ježci a Duši s nimi spát nechce. Ani se mu nedivím, jsou to čuňata. Tento rok se nám jich na zahradě „urodilo“ požehnaně. Jsem za ně ráda, ale do kočičích bud by neměli, zcela je zničí. Jen co bude teplo, vystěhuji je jinam a musím vymyslet, jak jim zabránit kočkám do domků lézti. Teď jim ještě dávám čas neb jsem včera na zahradě u krmení přistihla ježíka tak malého, že nechápu, jak přežil zimu. Přisypala jsem granulí a misky dala na více míst. Větší ježci malé vytlačí.  Ten náš ve sklepě čeká na vypuštění a i já budu ráda neb jeho žrádlo přitahuje do sklepa myši. 

Dušíkovi zima až tak nevadí, má dobrý kožich a zásoby tuku, ale před deštěm se schovat musí. Do jedné velké boudy jsem mu dala klasické kočičí pelechy, deku a budu je často měnit.  Vlhnou, ale do těch se ježci neženou. 

Žofie nám na zítřek opět zamíchala kartami – mrouská.  Další kousek zvládly také kočky samy – vypustili mi Šmudlu z voliery, zítřejší zákrok tedy padá. Mohu se zase měsíc pokoušet jej lapit! Nutno dodat, že jde o voliéru bytovou, být to venkovní, nesedím u PC a nepíši, to bych teď běhala venku a bylo by mi sakra horko. Ale i tak je problém Šmudlu lapit ve skupině koček bez excesů, kočkám podezřelých akcí, to bude spíše otázka trpělivosti a štěstí a nějaké lsti J Měl zítra podstoupit vytrhání zubů, ale chtěla jsem nejdříve vyšetřit více jeho srdce a ledviny, on se mi prostě nezdá. V této skupině je Oskar, Bleška, Noxík, nemocné a plaché kočičky a tak zde nemohu dělat pro odchyt jedné žádný cirkus. Stačí, když mávnu rukou, mnozí už mizí. 

Oskaru se zatím vede dobře i na snížené dávce 2 mg denně. Ve skupině je spokojený, nemá problém, dobře se orientuje a komunikuje s ostatními. Chvílemi mám i pocit, že mě už nepotřebuje. Třeba zrovna včera jsme jej v noci sledovala, jak se po jídle čistí. Taková samozřejmá věc, ale když bylo zle, ani packu k tlamičce nedal. Čistí se a já na něj koukám: „Co Osky, už se nebudeme mazlit?“. A co udělal ten hrozně nemocnej, starej a divokej kocour? Seskočil a přiběhl mi do náručí! Měla jsem slzu na krajíčku J

Pohybuje se po svém, zadní nožky si sem tam dělají co chtějí, k polici dávám židli, aby to neměl vysoko a mohl postupovat po krůčcích. Jsou to dost nebezpečné momenty pro oslabené kočičky. Zdravá kočka při síle vyskočí, starší kousek, pohublý, se může jen zachytit a pak nemůže tam ani zpět. Zápas o uvolnění kočku vystresuje a udělá se jí zle. Jednou jsem takto našla ledvinářku Mamuši, zůstala viset za jednu packu na horní polici. Zadní packy sic měla na zemi, ale neustálý zápas o uvolnění ji dostal až ke kolapsu. Naštěstí jsme přišla včas. Mazlení Oskar miluje, podmínkou je, že mne musí duckat do hlavy, otírat se o ni, jinak to pro něj není ono. Mám očištěnou celou levou polovinu tváře, ucho a krk. Potřebuje blízký kontakt a já jsem ráda, že se mu na stará kolena rozsvítilo.

Po Vendulce máme dalšího nováčka. Černá jako noc, čertice, dostala jméno Babeta. Od smrti té naší milované Babči jsem si říkala, že toto jméno dlouho žádné nedám, ale téhle čiší zlobení z očí a tak proč ne. Kdysi s láskou pořízená, dnes nevítaná, tak nějak navíc, „nemáte to srdce ji odvézt do lesa…..“ Má smysl se ptát po příčině, když tohle někdo vypustí z pusy? Nevím, mnozí dospělí asi zůstávají po celý život uvězněni v pohádkovém lese, kde dobrá víla poskytne přístřeší, krmi a bezpečí zbloudilému. 

Malá má zatím ze všeho velké oči, tedy z toho mála, co vidí v karanténě. Už vidím, jak mi lidé ruce trhají po černočerné krasavici…..

Jeden box v karanténě čekal na kocourka, který se ale bohužel od neděle neobjevil.

Psala jsem o kulhavém zrzíku a černobílém kocouru u našeho domu. Jsou to naši strávníci, oba nebyli sto chodit na levou přední packu. Nachystala jsem klec, dokonce dvě, ale nebyly mi nic platné. Oba zmizeli. Už jsem nedoufala, že je uvidím až zrzík se objevil po deseti dnech a druhý za 14 dní. U toho jsem měla strach neb jej Dušín nechal najíst v krmítku bez reptání, což by spíše ukazovalo na to, že s kocourem není něco v pořádku. Ale další dny přišel opět a na nožky chodí dobře. Samozřejmě může problémy způsobit infekce, předpokládám, že kulhali pro absces po rvačce, nemusíme mít vyhráno. Nejraději bych je oba lapila a provedla kontrolu, ale nejsem sto vysledovat čas jejich výskytu za domem a stále tam mít nastavenou klec nemohu. Chytí se jiní nebo ježci. Ani počasí mi nepřeje.          

Muž pokračuje v práci na domě, tentokrát ve sklepě na straně, kde se naklání předsíň. Jeden den zabrala oprav sprchy v patře – slouží pro karanténu a FIV kočičky. Muselo se bourat. Nemohu se zbavit pocitu, se se nám ten barák hroutí na hlavu, pomalu a více místech.

Já teď moc nepíši, trochu mne trápí zdraví a cestuji po doktorech. To nepíši, aby jste si dělali starost o mě či kočičky, ale jen pro vysvětlenou, proč je moje psaní sporadické.
Nemocné kočičky u nás si dovolují poprosit, kdo má doma zbytek diet či by byl ochoten zakoupit, budeme rádi, granulky a konzervy došly, mám na mysli hlavně ledvináře a diety na průjem.

Zde pár tipů:

http://pethome.cz/cs/451-diety-gastrointestinalni-potize-kocek#/vyrobce-purina-royal_canin/v%C3%A1ha-0.2-10

http://pethome.cz/cs/456-diety-onemocneni-mocovych-cest-kocek#/vyrobce-purina-royal_canin/v%C3%A1ha-0.22-11

Lze i pomoci příspěvkem na účet, 2019755103/0800

Převelice děkujeme! 

21. 4.

Po včerejším zákroku je jeden kousek v pohodě, druhý trochu přepadlý a navíc má vyšší bilirubin. Jaterní testy jsou ale v pořádku, červené krvinky také a tak mám za úkol kocourka sledovat a bude provedena kontrola. Oba mají vysoký cukr, ale ten máme u koček často ze stresu.

Šmudla prodělá přeléčení a pak půjde na zuby a doufáme, že se mu uleví. V narkoze se provede sono, třeba i rentgen, pokud bude nutný a hodil by se odběr moči. Jinak se mi tak trochu zdá, že Šmudlík po čase dostává rozum a nechá se už i pohladit, nemizí okamžitě, když vejdu do místnosti.  

Psala jsem, že nám v Brně u krmení od soboty chybí kocourek, no nemám dobrou zprávu, stav trvá.  Je to zlé, chodil jako hodinky.

O víkendu vývoz odpadu, odchyt, bazar, krmení venkovek, a jeden výlet, o kterém poreferuji později. Pokud by si chtěl někdo udělat výlet Globus – Brno, zde nakoupit pro nás stelivo, které Vám pak proplatíme, prosím pište na brnenskymax@seznam.cz. Moc mi tím pomůžete a hlavně kočičkám. Výzva platí do středy včetně. Podrobné info bych podala do emailu nebo zprávy.   

27. 4.

Oskar se od včerejšího dne drží dobře, misku s jídlem mu dávám do pelíšku, ne, že by z něj nebyl sto vylézt, ale aby měl na jídlo klid.  Jeho hlavní zájem je ale zcela někde jinde. Jakmile se ukáži ve dveřích, ať je kdekoliv běží za mnou a chce se mazlit. Už máme svůj rituál, tak aby bylo vše podle jeho představ. Rád mne totiž ducká do tváře, dnes se mi dostalo dokonce dvojího něžného kouknutí do nosu a jednou se trefil do oka. Je moc vděčný a rád, že je mu lépe. Zrovna se chystám na piluli, dostane večer 2 mg a jsem zvědavá, co zítra. Všichni, co mu drželi palce, drželi sakra dobře, všichni, kteří na nás mysleli, poslali kupu pozitivní energie a je to znát. Mezi Oskarem a mnou se vytvořilo pouto, tak nějak jsme na jedné vlně, v takových chvílích mne mrzí, že nejsem majitelem jedné kočičky.

Tak jsem si odskočila od PC dát mu tabletu a koukám, jak je v pohodě. Jen se otevřely dveře, vyskočil mi vstříc, seskočil ze škrabadla s takovou vervou až padlo k zemi. On se cítí skvěle a jsem ráda, jen pro mne jsou tyhle výkyvy celkem náročné. Opět mazlení, pak nenápadně prášek a na závět bašta do pelíšku.

28. 4.

Starosti máme s Komínkem. Při vyšetření u nás doma vetka zjistila výrůstek z boku na spodní čelisti. Komínek pak začínal mít větší a větší problémy s jídlem. V posledních dnech nebyl sto jíst ani po podávání antibiotika a léků na bolest. Komínkovi nevadí totiž tolik výrůstek, jako zánětlivé postižení dásně za zadnímu zubu a možná ještě dál, ale při vědomí se mi člověk do tlamky pořádně nepodívá.