Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květen 2014

31. 5. 2014

7. 5.

matyas_1010232.jpg

Matyáš, škoda jej :-(

Mám smutnou zprávu. Kocourek Matyáš byl dnes ráno nalezen mrtev. Můj muž i já, oba jsem z toho v šoku. Včera v noci si u krmení hrál, dnes před námi leží nehybný a bez života. Prošli jsme lokalitu, zkontrolovali krmící místa, žádné návnady nenalezeny, nic podezželého. Tělo vypadá intaktní. Večer provede vnější ohledání naše vetka, pak jej odešleme do SVU Olomouc, aby byla šance udělat soudní pitvu. 
V místě je dalších skoro dvacet koček, každá informace je pro ně cenná. Tři kočičky, které bydlí v místě nálezu Matyáše, jsem zatím také neviděli. Oběma je nám z toho úzko, ani nevím, co napsat.

8. 5. 

V lokalitě, kde žil Matyáš jsme nic podezřelého nenašli. Ostatní kočičky v pořádku, jeden kocourek má zanícené oko, ale to vyřešíme. Zítra časně směr Olomouc, SVU, ať je pitva co nejdříve.

 

zrzik_1010016.jpg

Zrzík s nálezem v tlamičce

Přijdete večer domů a všichni na vás řvou....:-)

9. 5. 

granule_2013_06_30_1010350.jpg

venkovní Mikeš

Ptáte se, jak přispět Vaším oblíbencům, kteří v Kočičím přání nejsou. Je to prosté, můžete kočičce naplnit mističku v Projektu, kočička na měsíc - 350 Kč. 
Když budete zasílat platbu, zadáte v.s. 11100046 s přípiskem, pro kterou kočičku mistička je. Míca Vám pak pošle foto  sem na facebook.
Příspěvkem do našeho projektu, naplníte mističky těmto kočičkám....
Projekt zde http://kociciprani.cz/projekt/Nakrmíme+135+kočiček%2C+91+v+depozitech%2C+44+kočiček+venkovních../46
Další kočičky přidáme.

Ještě jsem se s Matyášem naposledy rozloučila a vyrážíme směr Olomouc. 

10. 5. 

Kolem čtvrté ráno bouře s větrem. Dveřmi zateklo do domu tak, že v předsíni vzniklo jezero. Kočky koukaly, s úklidem ale nepomůže ani jedna packa 
Vždy, "když fouká od Brna", běhám s kýblíky nebo je v zimě v předsíni závěj. Chceš-li míti stále co dělat, pořiď starý velký dům.

 

Moc prosíme všechny příznivce o darování nepotřebných věcí, které doma zavazí, neupotřebíte nebo věcí, které vyrábíte a jste ochotni věnovat. 
Využijeme je do aukcí ve prospěch kočiček! 
Kontakt aukcemax@seznam.cz, brnenskymax@seznam.cz
Moc za pomoc děkujeme!
 

10. 5. 

Bucli málo jí. Bylo nutno mu podat antibiotika, myslím, že mimo jiné jej trápí zánět dásní, nejlépe, kdyby zuby mohli ven, ale při jeho problémech narkóza nepřipadá v úvahu. Snažím se mu bokem koček dávat dobroty. Připadá mi slabý. 
Zrzík s nálezem v tlamce dostal nové konzervy, ale moc to jeho chuť k jídlu nepovzbudilo. Asi budeme muset přístoupit ke kortikoidům. Ve skupině Mazli a spol. někdo zvrací a zatím se mi jej nepodařilo přistihnout. 

buclitko_1010184.jpg

Bucli

Kočičky v lokalitě, kde zemřel Matyáš jsou zatím v pořádku. 
U Nitky se rýma hodně rozjela, dostává i injekce roferonu. Dobře teď rozhodně nevypadá. Dnes čeká injekce eprexu Modřece, Elišku, Buclítka a Petříka. Ten dostane také roferon a Eliška s ním. Ema a Mllaďucha bez ACC a syntophyllinu dýchají velmi špatně. Mlaďucha v noci chrápe tak, že nelze spát. Průjem u Oskara se nevrátil. tedy ne v takové míře, aby z něj tekla krev a voda. Jí dobře. Babi je také čilá, dnes mi skoro vypadla z boxu  U Bedřicha se podařilo zvracení zastavit, nevím, zda ledviny nebo jen nějaká epizoda, krev by ukázala více. Dobby dost zhubla v poslední době, myslím, že by bylo dobré si na ni posvítit. Lucce v teplejší dny není moc dobře, včera jsem se již polekala, že se jí opět dělá zle. Rostík nám opakovaně zvrací, jak u nás bude vetka, posvítime si na něj. Mína vypadá už moc pěkně, někdy ji vezmu na kontrolu, jak vypadá díra po zubu, vetka chtěla udělat plastiku. 
Dokud nezjistíme, co se stalo s Matyášem, nevím, zda brát kočičky. Pokud by se stalo, že bychom museli venkovky odchytat a převézt do depozita, bude na ně třeba místa. Situaci hodně komplikují testy kocourka Pídi. Jednou pozitivní, jednou negativní, sekci pro takové kočičky nemáme. 
Radost mám v kluků na zahradě. Sousedovic kocourek se s nejstarším našim strávníkem, Mourem, dal dohromady. Mour má již něco za sebou, kastrát 7-8 let. Maťa je roční zelenáč, ale honí se po zahradě a krepčí spolu  V noci je za domem živo, během dne se zabydlel i mourek dlouhosrstý a zdá se, že tahle trojka si nevadí. 

 

Kočičky v Brně nakrmeny a všechny v pořádku. Jeden kocourek musel dostal mast do oka a injekci antibiotik. Zítra začnu postupně odblešovat všechny strávníky.

11. 5.

Micánek v noci zvracela s krví. 

 

micanek_2014_05_11_dscn2862.jpg

zvratky Micánka

Tento týden je "mimořádný" - po náhlé smrti Matyáše se dozvídám, že našli u kolejí mrtvého kocourka Šmudlu, mazlíka v rodině mého muže. Můj muž si bláhově myslel, že mi to utají, ale facebook, tam najdete vše. I to co nehledáte. 

12. 5. 

Celý den u sebe tahám telefon, že mi kalhoty padají a nervozně čekám na zprávu z SVU. Před chvílí došla. 
Dle prvních zjištění je hlavní nález na plicích Matyáše, změny, tekutina. Vzorky půjdou na bakteriologii. Předběžný názor pitvajícího - zatím mu to jako otrava nepřipadá. V břišní dutině změny na játrech a ledvinách, ale ty dle doktora příčinou smrti nebyly. Mohou a asi znamenají chronické onemocnění. Doktor navrhuje počkat dva dny do výsledků bakteriologie, pak případně poslat vzorky orgánů na histologii. Já bych udělala histologii hned. 

14. 5. 

Zrzík - dnes jsme přistoupili k aplikaci kortikoidů, neradi, ale nevidíme jiné řešení. Antibiotika a nesteroidy přestaly účinkovat, poslední tři týdny nejsou dobré, zrzík jí velmi málo nebo vůbec. Veškeré pokusy bez úspěchu. Injekci dostal kolem 11 hodiny, bolela , musí se aplikovat do svalu. Držte palce ať se neprojeví nějaké bezprostřední vedlejší učinky a aby se zrzík mohl najíst.

 

zrzik_2014_05_14_dscn2919.jpg

Zrzík s bolavou tlamičkou

ema_2014_05_14_dscn2880.jpg

od Emy

Velký chomáč jsem včera vyčesala z Emy. Již se nečistí, na část zad si ani nedosáhne. Srst zde má špinavou a mastnou, plnou lupů, velmi snadno letí ven. Myslím, že díky FIV by byla i kultivace na plíseň pozitivní. Emu česání baví, ale musíme až po podání léků na dýchání, jinak se mi začne dusit. Dostala roferon a vitamíny, syntophyllin a furon, to už je rutina.

Náš naštvaný starý pán Modřec. Včera dostal eprex a roferon, od toho okamžiku jsem nepřítelem  a to i za okolností, že mu nosím jídlo do postele!

 

modrec_2014_05_14_dscn2885.jpg

Modřec

Moc prosíme všechny příznivce o darování nepotřebných věcí, které doma zavazí, neupotřebíte nebo věcí, které vyrábíte a jste ochotni věnovat. 
Využijeme je do aukcí ve prospěch kočiček! 
Kontakt aukcemax@seznam.cz, brnenskymax@seznam.cz
Moc za pomoc děkujeme!

16. 5. 

Mladucha ráno ani nevstala, má ucpaný nos. Kašel a dýchání neuslyšíte, no je hrozné. Pak pod postelí zvracela.

 

mlada_2014_05_16_dscn2971.jpg

Mlaďucha

Zrzík včera překvapil! Pozdě v noci se pustil do kousků kuřete. Po roce kašiček s chutí zobal nasekané vařené kuře. Ani jsem nedýchala, koukala a byla šťastná. Snědl pak Oskarovi 1/3 Cosmy kuřecí. Byla jsem zvědavá, zda kortikoidy zaberou až tak a zda si také přijde na to, že může jíst i kousky. Když vás rok bolí tlamka, nezjistíte hned tak, že se něco jinak a že můžete jíst. Asi byl i sám překvapen. Teď je otázkou, jak dlouho mu injekce bude takto působit než bude třeba další aplikace a kdy se projeví vedlejší účinky kortikoidů a jaké.

 

zrzik_2014_05_16_dscn2962.jpg

Zrzík

Stáli při nás včera a v noci asi všichni svatí a silný vítr nám nepoškodil naši starou střechu. Ještě musím kouknout, zda jsou suché stropy. Od chvíle, kdy bydlíme v domě sleduji počasí jako nikdy předtím. Zlatý čas v Brně, to nás takové starosti netrápily.

17. 5. 

Dnes veterina s venkovními dvěma kluky. Zde jeden z nich, Ťapka. Vedle ošetření oka, které se nám zatím moc léčit nedaří, šlo hlavně o kožní problémy. Kocourek se drbe, zhoršila se mu srst, má podrážděnou kůži, velmi ho štvou uši, ale nic v nich nemá. Boltce se změnily, ze dvou třetin jsou oranžové a nevíme proč. Nechala jsem udělat kultivaci na plísně, zatím má Frontline Combi a Convenii. Za týden dáme stronghold. Nelíbí se mi to, kocourek je ve stresu a vidím na něm, že se necítí dobře. Vždy, když jedna kočka ze skupiny má problémy s parazity, mám obavy, že se objeví problém s imunitou a zjistíme pozitivní test. Ale zatím nepředbíhejme. Ťapka má již v životě něco za sebou, je to rváč /je kastrován již rok/ a dominantní kocourek. K lidem se moc nemá, u jídla pohladit ano, ale jinak si na něj musíte dávat pozor, je náladový a nejde pro seknutí daleko. Po Rozince, která nám odešla před rokem, zde ještě máme pipety s olejem na zlepšení kvality kůže u alergiků a tak Ťapka zítra jednu dostane.

 

tapka_2014_05_17_dscn3112.jpg

Ťapka

veterina_2014_05_17_dscn3160.jpg

Mikeš

18. 5. 

Myslete na nás, kolabuje nám Emča :-(

 

ema_1010009.jpg

Ema, foto 12/2013

19. 5. 

Ema bojuje. Nečekejte, že bude mít na fotkách pusu od ucha k uchu, zatím jí dobře není. Zvládá pohyb bez problémů, pokusila se sama najíst, pije. Po 6ti hodinách dávám injekce, dávkování dle jejího stavu a chování. Včera v kolapsu dostala dávky maximální. Když se vyvrátila s křeči, myslela jsem, že mi odejde. Její oči se už dívaly mimo mne. Ani nevím, jak jsme jí dala umělé dýchání, přední packy měla v křeči a drápy mi neustále v poslední obraně před kolapsem strkala do obličeje. Během noci jsme ji chodila pravidelně kontrolovat. 

ema_2014_05_19_dscn3307.jpg

Ema, den po kolapsu

Zrzík po aplikaci kortikoidů baští velmi dobře, užívá si zvláště těch dobrot, které neměl šanci celý rok ochutnat. 
Podařilo se mi mírně srazit zahlenění u Mladuchy a tak se jí lépe dýchá. 
Nitka se také cítí lépe, již jí neteče nudle od nosíku. 
Modřec zlobí, sabotuje injekce a za odměnu dostává jídlo do postele 
U negativního Kryšpína mám podezření na alergii, místo očkování jsme museli nasadit antibiotika, škrabe se a vykusuje, ačkoliv má prostředky proti parazitům stále, začala navíc kašlat. Měla jsem podezření na plicnivky, ale stronghold dostal před týdnem a efekt moc nevidím. 

modrec_2014_05_19_dscn3317.jpg

Modřec

U venkovního Punti jsme našli nad lopatkou a v levé části hrudníku diabolky 
FIV pozitivní Eliška se drží, zatímco Pišta bude muset dostat léky, zhoršila se rýma a má silný kašel. 
Pozitivní Lucka je zatím v pořádku, sleduji ji, zda dýchá bez problémů. 
Buclítko je po nasazení antibiotik veselejší, působí na zánět v tlamce. Kapame do uší, velice jej štvou kvasinky. 
Komínek po pravidelné aplikaci syntophyllinu kašle ojediněle. 
Kočička Gábi si zcela vykousala srst pod předními packami, vypadá to dost špatně, kůže je zarudlá a podrážděná. 

gabi_2014_05_20_dscn3370.jpg

Gábi

Zítra čeká kastrace Kuře a Kačenku. Další nemocní se drží. 

Micánek opět zvrací s krví. 

20. 5. 

Brzo ráno došlo u Emy opět k náhlému kolapsu. Nepodařilo se mi žádnými prostředky Emu zachránit. Odešla. 
Ema, stejně jako další kočičky z Římského náměstí "zavinila to", že jsem začala pomáhat kočičím bezdomovcům. 
Odešel s ní řádný kus mého života.
Děkuji všem, kteří Emě pomáhali finančně během posledních let, všem, kteří nám drželi palce v těžkých chvílích.

Kuře a Káče jsou dnes na kastraci. Zatímco Káče šla do přepravky s důvěrou chudina, Kuře se rozhodla, že nikam nepůjde a nenechá se chytit. Už ji vidím, jak bude po zákroku trucovat a odmítat jídlo. Každou změnu nese těžko a důvěru si zpět získávám dlouho. Káče je historicky první Kačenkou, která je mazlivá. Toto jméno u nás dostávala a dostávají nedůvěřivá děvčata od chvíle, kdy se nám jedno takové kotě přijaté před sto lety nepodařilo nikdy ochočit.

Zrzík se ubytoval po křeslem. Denně mizí 4 misky jídla :-)

24. 5. 

Dnešní vypouštění koček po kastraci odkládáme na zítřek. Nelíbí se mi předpověď počasí, mnohé kočky si po vypuštění nemusí hned najít bezpečný pelech, některé jsou dezorientované. A tak počkáme zítřka jak se bouřky přeženou.

26. 5.

PROSÍM SDÍLEJTE! HLEDÁME PRO MALOU DOČASKU. SAMOTNÉ POBYT V KARANTENÍM BOXU NEPROSPÍVÁ, POTŘEBUJE VOLNĚJŠÍ POHYB A PEČOVATELE, KTERÝ SE JÍ BUDE VÍCE VĚNOVAT. VETERINU ZAJISTÍME, TAKÉ STELIVO A KRMIVO. DALŠÍ DLE DOMLUVY. HOLKA SE JEVÍ ZDRAVOTNĚ BEZPROBLÉMOVÁ, TESTY ZATÍM NEGATIVNÍ. PROSÍM PIŠTE NA brnenskymax@seznam.cz MOC DĚKUJI. 

Pomozte naplnit kočičkám mističky prosím!
Za každou korunu moc děkujeme!
http://kociciprani.cz/projekt/Nakrmíme+135+kočiček%2C+91+v+depozitech%2C+44+kočiček+venkovních../46

 27. 5. 

Dnešní cesta na veterinu. Museli jsme si půjčit auto, naše je na opravě, stávkuje Tohle je lepší, takový malý autobus. Chvíli jsem nevěděla, jak kočky poskládat. Všichni zvládli cestu skvěle, Maluše se starala o hudební produkci, taťka o řízení, kotě se Maluši postaralo o druhý hlas, Max koukal na cestu a Čárka, ta ani nedutala. Já hlídala, zda všichni dýchají, nekolabují, zda stěrače stírají, ostřikovače stříkají a klakson troubí 

29. 5.

maluse_2014_05_27_dscn3593.jpg 

Opět neinformuji, omlouvám se. 
Po náhlém odchodu Emy začal zlobit opět Oskar a přestala mi jíst Babi s poruchou rovnováhy. Oskar se neměl k jídlu a u léčby spolupracuje minimálně a tak trávím hodně času snahou jej uklidnit. Řádí tak, že je sobě nebezpečný a bohužel řešení "prášek do jídla", to u něj nefunguje. Co aplikace léků, to moje ruce na převaz  Rukavice na něj používat nechci, tak důvěru nezískám. Na druhé straně nesmím akceptovat jeho agresi a couvnout, získal by jistotu, že právě takhle se to dělá a ničemu se nenaučí. Teď opět jí dobře. Minulý týden jsem kvůli Zrzíkovi a Babi koupila masové kapsičky v příchutí šunky. Voní tak, že se celý náš soubor seběhl, aby si vyslechli, že tohle je jen pro Babi a Zrzíka  Dobrotu ucítil i Oskar a tak jsme po delší úvaze svolila, že za to, jak je na mne vzteklej dostane odměnu. 
Babi mi na počátku minulého týdne snížila příjem potravy o 25 %, pak o 50 %, nezvracela, žádný průjem, byla jsem dost nervozní. Doběhla jí antibiotika nedávno, nechtěla jsem podávat další, ale po prohlídce u veta jsme je nasadili. Za dva dny se opět rozjedla a příjem potravy je stejný jako dříve. Příští týden, pokud bude tendence trvalá, realizujeme laváž uší. Pak se jistě zhorší, jednak její i tak špatné držení rovnováhy, jednak bude jistě nutné ji na počátku krmit. 
Děda Modřec se drží, lépe by mu bylo při pravidelné aplikaci léků, ale je to spíše o tom, jak se mi jej podaří překvapit a rychle lapit a píchnout. je velmi hubený a slabý, moc na něj tlačit nesmím. Dnes ráno si jídlo dal a pak na mne ostražitě koukal z police, kde se usádlil na novém polštáři. 
Pussi dostává jídlo do postele, velmi ji bolí přední nožka a hodně na ni napadá. Dostala léky, uvidíme, zda zaberou. 
Zrzík po injekci kortikoidů sní 4 misky denně a dopřává si zvláště to, co celý rok nemohl, kdy jen smutně koukal do voňavých misek ostatním. I vařené kuře si dá  Jsem ráda, že je bez bolesti a spokojený a jen koukám, jak dlouho jedna injekce tento stav udrží. 
Otylka nám hubne a hubne, ačkoliv se snaží jíst. Dostává fellimazol, musíme na kontrolní odběr. Zvažuji, zda vetku nepožádám o odběr u nás, převoz Otylku hodně zatíží a může se zhoršit. 
Mazli musela dostat antibiotika, opět se vrátilo zvracení a průjem. Za odměnu bylo česání, to ona moc ráda, když po ní rejdím hřebenem. Nejspokojenější je v náručí, takové malé šťastné černé klubko. 
Kostík je bez holek jako bez hlavy  Včera večer jsem jej našla schouleného v rohu místnosti pod škrabadlem. Okamžitě mne napadlo, že spadl a sedí a nemůže vstát, ale on chudák se bál hřmění bouřky, která u nás řádila kolem domu. Kulky se mu již zapalují a takový posera  
Kuře po kastraci několik dní sama nejedla. Musela jsme ji krmit. Káča zvládala vše lépe, obě jsou již teď v pořádku, rána se léčí dobře a bez problémů, obě baští dobře a s chutí. Za pár dní dáme límce dolů a holky se vrátí ke Kostíkovi. To bude radosti!! 
Čárka má kastraci za sebou včera. Nese to těžce, vůbec se jí a holkám nedivím. Včera večer si již zobla jídla. Jsem ráda, že všechny zvládají límec s klidem a velmi dobře. První dny jsou nejhorší. Stále je kontroluji, i v noci, je to takový pocit, že jakmile člověk chvíli nedá pozor nebo si lehne, že se děje něco nekalého, nějaký průšvih. Chudery malé rozřezané. Bez injekcí proti bolesti je první dny nenechávám, Onsior se nám ukázal jako málo učinný a tak dáváme ketofen nebo rimadyl inj. A holkám je hned veseleji. Mají větší chuť k jídlu a už jen to, že je vidím ležet či spát v uvolněných pozicích a ne bolestí schoulené. 
V současné době mám plných devět boxů, co box to kočička v léčbě či na a po kastraci. Úklid zabere hodně času, zvláště nováčci se během prvních dní smíchají se stelivem a vodou a jídlem a tak pokud jsou ještě k tomu agresivní, máte několik hodin co dělat. Každá míca má vlastní misky, mezi každou se musím dezinfikovat a dezinfikovat i umyvadlo, ve kterém misky myji. 
Boxy mají tu výhodu, že pokud je míca ve stresu, můžete ji s celým boxem přepravit k vetovi či zpět do lokality, není nutno ji chytat a cpát do přepravky. Box pak putuje do vany, kde se dezinfikuje, pak do něj může míca nová. 
Včera jsem vypouštěla dvě a všechny, včetně o víkendu vypuštěných, jsou v pořádku a přišly ke krmení. Mám radost. 
Naopak mi radost nedělá zjištění, že v další naší lokalitě se objevila FIV. 
U jednoho venkovního kocourka byla zjištěna plíseň, doporučeno mi bylo očkování, ale já raději kocourka vezmu na celkové vyšetření krve a v depozitu se pokusím o aplikaci chytré houby. 
Další náš velmi plachý strávník přišel ráno s tím, že vůbec nešlápne na levou přední, otok jsem neviděla, ale možná se teprve tvoří, žádná krev nebo patrné zranění, ale je pravdou, že jsem jej mohla pozorovat schovaná a asi ze tří metrů. 
Na fotu je Maluše a jí slibované vytrhání zubů. Po odstranění zubního kamene bylo zjištěno, že bude nutné vzít všechny zuby kromě špičáků. Maluše zvládla celý zákrok skvěle, večer už se snažila baštit. myslím, že až se jí tlamička zahojí, bude spokojenější a bez bolesti při jídle. Injekce na bolest má a ještě pár dní budu dávat. 
Kastrace zastihla včera i šéfa depozita  - Maxe. Chudák, byla tak rád, že je doma, s koulemi či bez nich, hlavně doma!! 
Ostatní nemocní se drží. Bucli je po nasazení antibiotik spokojenější, Komínek na syntophyllinu nekašle, antibiotika dostala i Lucie, opět jsem ji slyšela dýchat a mám strach z návratu zánětu dolních cest. V teplém počasí ji více sleduji, co její srdce. Kolaps neměla, ale to může opět nastat náhle. Dává si na mne pozor, jak vejdu do místnosti, je ve střehu. Ostatní FIV kočičky se drží dobře. 
U Gábiny se snažím přijít na příčinu vykusování srsti pod předními tlapkami. Bedřich musí dostávat injekce ranitalu a deganu, častěji zvrací, chtělo by to kontrolu ledvin. U Míši a Kryšpína negativního přeléčuji silný kašel. Micánek se opět vrátila ke zvracení s krví, netuším proč, dlouho byl klid a teď opět velmi často. 
Snažím se přeuspořádat karantenu. Spousta věci půjde pryč, včera jsem demontovala celou velkou polici, místo ní půjde sklopný stůl a někde musím nacpat skříň, nejlépe úzkou a do stropu vysokou. Dveře asi také odstraním, zbytečně zavazí. Taťka je málo doma a tak takhle řádím sama. 

30. 5. 

kryspin_lucie_2014_05_30_dscn3650.jpg

Odpočivadlo od slečny Pařenicové se těší oblibě. Nahoře Kryšpín a když se dobře podíváte do otvoru v chlupaté bedně, uvidíte kousek Lucie 
Lucii bylo včera opět zle, opět SOS a injekce. Zůstala ležet v pelíšku, špatně dýchala a bubliny u nosu a tlamy. Hlavou mi bleskla vzpomínka, kdy jsem takhle našla ležet Emu. Tentokrát se mi podařilo Luci vrátit zpět, odpočívá, ráno jsem ji u jídla zatím neviděla, ale ani se nedivím. Budeme muset opět přidat léky. 
Kryšpín, jak vidíte, je celkem v dobré kondici. Má slabší rýmu, FIV kočičkám změny počasí nesedí. Od rýmu trochu odřený nosík, ale zatím jsem žádné léky nedávala. 
https://brnenskymax.estranky.cz/clanky/kocicky-pro-virtualni-adopci/kocourek-kryspin.html
https://brnenskymax.estranky.cz/clanky/kocicky-pro-virtualni-adopci/statecna-lucka.html

 

modrec_2014_05_30_dscn3640.jpg

Modřeci se do rána spustila silná rýma. Včera byla úspěchem aplikace pěti injekcí včetně eprexu, dnes ještě injekce další pro lepší boj s rýmou. Měla bych mu nos utřít a nakapat do něj, ale to si mohu nechat zdát. Jsem ráda, že zvládne manipulaci a injekce, pak mu již dávám klid. Jídlo jak vidíte má u nosu a dal si, kapsičku, kde je hodně omáčky. 

 

eliska_2014_05_30_dscn3659.jpg

Eliška se drží velmi dobře. Váží jako pírko, srst je velmi špatná, ale u jídla je první, v novém pelíšku taky. Moc šikovná pacientka, injekce se jí aplikují hodně špatně, je tak hubená, že snadno píchnete skrz, ale zatím se nám vždy vše povedlo. Drží, sem tam zanadává, ale asi pochopila, že je jí pak lépe. I vitamíny baští, z boku do tlamky. 

Čárka byla v úterý na kastraci. Zákrok i první nejhorší dny po něm zvládla dobře. Límec snáší, což jsem moc ráda. Břicho se jí pěkně hojí.

carka_2014_05_30_dscn3661.jpg

31. 5. 

Othello občural co mohl, to aby měla co prát, utírat, umývat, uklízet, prostě aby mi po úklidu nebylo ani chvíli smutno  a pak znaveně spočinul v pelechu. 

 

othello_2014_05_31_dscn3672.jpg

modrec_2014_05_31_dscn3678.jpg

U Modřece zápasíme i s rýmou, více spolupracuje. Jídlo dostal do postele, ale šel si dát mléko pro kočky. Chvíli měl stařík mléko na bradě. 

max_i.jpg

Čtvrtý den lovím kotě, bez úspěchu. Uniká mi o vlásek, už už jej mám .....a je pryč. Nebo se v okolí pracuje či veselí a tak není na odchyt klid. Kouká na mne, prošlapuje, mňouká,.... Dnes zase tři hodiny pokusů, na klec nemůžeme. Záda a boky rozdrbané, jak po něm běhají blechy jen rychle ušisky stříhá chudák. 
Kocourek s bolavou tlapkou se objevil včera, jedl dobře, na tlapku došlápne jen v nouzi a krátce. Dnes ale nepřišel. 
Modřec celý den odpočívá, nudli u nosu má menší, snad mu zabrala další injekce. Dnes dokonce dostal trochu šlehačky ve spreji, má před sebou v posteli švédský stůl. 
Babi jí už opět zase velmi dobře, objednáme laváž u vetky. Pak jsem zvědavá, kam ji dáme. V pokojích jsou police, na ty nebude sto bezpečně vylézt a hlavně nedokáže bezpečně dolů. Možná skupina Mazli a spol. by pro ni byla vhodná, je to klidnější partička koček, kde ji nebude okukovat mládež. Pak budeme všichni, míněno i čtenáři, sledovat, zda a nakolik se její stav normalizuje, zda se bude sto někdy ještě normálně pohybovat. Kočka Uši měla podobný problém, ale ta už na něj byla zvyklá. I tak byly kolize, kdy sebou plácla z vyššího místa a hrozná byla cesta na veterinu, musela být v přepravce s jinou kočkou, jinak bylo hodně zle. 
Oskar jí dobře, střídáme cosmu drůbeží a dietu, nic jiného do něj nedostanu, tedy nic jiného z čeho by neměl průjem. Je to drahý strávník  Injekce teď netřeba, tedy už a zároveň zatím, a tak se i moje ruce měly čas zahojit.
Včera jsem do dvou v noci čistila záchodky, ráno budík a chystat do ekodvora. Jedna 300 litrová nádoba plná, polámaná škrabadla, použitý textil, igelit, papíry, kartony, snažím se vše třídit. 
Pak dezinfekce po manipulaci s tím vším a servíruje se venkovkám. I ráno a dopoledne chodí strávníci. Pak znovu dezinfekce a podají se léky, které se dávají 2 x denně a některé injekce.Znovu dezinfekce a jde se na negativní kočičky.Tedy na jídlo pro ně. Všichni řvou a tak se člověk musím trpělivostí obrnit  Pak skupina FIV a to už řve osazenstvo karanteny. Zde se musím dezinfikovat po chystání každé jednotlivé kočičce a tak si stížnosti na pomalý servis vyslechnu z každého boxu sólo  Pak totéž, ale s miskami na vodu a nakonec záchodky. Když se dostanu k záchodkům,většinou je to doba, kdy soubor již opět řve hlady. 
Dnes mi pomáhal Bucli umýt u něj podlahu, pak jsem pokračovala dále ve spodní části domu, kde se realizují mocně Bártík a Mikloš a oba se předhánějí v čurání mimo záchodek. Nebudu jmenovat místa jejich tvůrčích počinů. 
Za pět let, co s domě bydlíme, podlehl mocné likvidaci za strany koček a výrazně načichl  Rozveselilo mne, že když jsem jednala s šéfem veterinární správy a tomu ulítlo z úst, že dům, když v něm máme hodně koček, že musí smrdět a tvářil se jakoby šlo o biologickou zbraň  Odvětila jsem, že mi to bylo jasné a že jsme dům kupovali kočkám ne sobě. Pak jsem nakousli zajímavější téma, definice útulku, které pokulhává za současným stavem věcí. Úřednicí, stát, obce, tak dlouho ignorovaly péči o opuštěná zvířata, ignorovali ty, kteří na své náklady dělali práci obce, že se jim státem prorostla depozita, sdružení, a oni si chudáci uvědomili, že tím, že je ignorovali, že se tak vzdali jejich kontroly, že zaostali za stavem věcí. A je obdivuhodné, jak úřednictvo vidí zdroj problémů vždy mimo ně samé. 
Ale vraťme se k nám. Taťka právě dorazil s Brna. Osazenstvo čekalo u dveří, Micánkovi vždy namlouvám, že taťku necháme na zahradě, že mu neotevřeme a ona chudera kvičí z okénka do zahrady a bere vážně každé mé slovo. Taťka chvíli také váhá, ve tmě s čelovkou na hlavě na ni volá do okna, trochu ji trápí, aby si mohl užívat její pozornosti  A pak se sejdeme v kuchyni, taťka na posteli s kočkami, já na štokrleti v rohu, další kočky na lince, lednici, okně..... A tak sedíme všichni pohromadě a probírají se opět a zase kočky, doma i venkovní. Nejsou to večery pod lampou, ale pod zářivkou je taky dobře  Malé tiché vnitřní štěstí, štěstí o mála opravdu vhodných slovech, budované roky, štěstí s vysokou nosností pro případ problémů.
Foto je z roku 1995, foceno Horizontem, p
ředsíň podnájmu v Židenicích a na fotu Max I. co děcko.