Jdi na obsah Jdi na menu
 


Srpen 2011

28. 8. 2011

26. 8.

Ačkoliv to nedávno vypadalo, že se tahle divoká micina celkem stabilizovala, situace se teď zhoršila. Malá zcela odmítá jídlo, krmím ji, ale nechce polykat. Dostala léky, ty jsou však zatím bez výrazného efektu. Jedem opět na veterinu, bohužel v tom děsném horku :-(

ledviny_2011_08_16_1010305.jpg

nemocná kočička

I Sigi se selháním ledvin se dnes zhoršil, nechce vůbec jíst, začal zvracet i po lécích proti zvracení. To je velmi špatný signál.

sigi_2011_08_16_1010351.jpg

Sigi

28. 8.

Zatímco všichni nemocní se zatím celkem drží, stav nemocné miciny s ledvinami se k lepšímu neposunul. Dáváme všechny léky, které jsou třeba, což je celkem úspěch u tak divoké povahy, dokonce i kapačku se mi dnes ráno podařilo dát, ale efekt se zatím nedostavuje. Zítra nás čeká cesta na veterinu a kompletní vyšetření.

 

ledviny_2011_08_16_1010305.jpg

nemocná micina

Krátké info o hlavních marodech:
1/ Zdeněk nás překvapil silnou rýmou, díky které nemá moc chuti na jídlo. Dělá nám tak starosti, snad se nebude jeho stav zhoršovat. V posledních třech týdnech opět vstal z mrtvých, jeho stav již byl velmi vážný a tak bychom byli rádi za chvíli stabilizovaného stavu.
2/ Kocourek Slečinka se drží, není to ideální, ale jde to. Hlavně musíme brzo na krev, bohužel u lé...čby leukeranem se musí hlídat tvorba krvinek v kostní dřeni. Zatím však na další veterinu nemáme finance, řešíme jen akutní stavy nebo život ohrožující.
3/ Sigi se selháním ledvin přestal zvracet, cítí se po intenzívnější infuzivní terapii kapku lépe, dokonce trochu i sám jí a hraje si.
4/ Mazli opět trochu více trápí bolesti tlamky a tak dáváme tablety, aby nám nepřestala jíst kvůli bolesti a nedostavily se vážnější problémy.
5/ FIV pozitivní Žabka má stále rýmu, ale zdá se, že o kapku ustoupila.
6/ FIV pozitivní Alfons, Ema, Pišta se drží, jen Pištovi jsem musela nasadit léky. Jeho chronická rýma se začala rozrůstat do rozměrů, kdy nechtěl jíst a jen ležel. To nevypadalo dobře, teď už je lépe.
7/ Kočička Cácorka se selháním ledvin včera zvracela a tak dáváme častěji léky na ochranu žaludku.
8/ Hlavička musela začít brát léky, během období veder ji bylo velmi špatně, začala se dusit. Podařilo se nám její stav normalizovat a také poklesly teploty.
9/ Dušanka se sleháním ledvin se drží dobře.
10/ Kožní problémy u Bubliny nás trápí, na druhé straně je zase na tom lépe jeho tlamička a tak více jí než je zvykem a je ve větší pohodě.
11/ Dalších sedm kočiček se selháním ledvin se drží dobře, Šedivka zdá se dokonce i přibrala opět na váze.
12/ Kotata řádí jako demoliční četa, už se těším až budou "z domu" a budou takto trápit někoho jiného :-) S očkováním bohužel musíme počkat kvůli nedostatku financí.
13/ Myška a Čárka jsou v dobrém stavu, průjem je tohoto času netrápí.
14/ V léčení s průjmem jsou tři kočičky.
15/ V depozitu je teď po kastraci pět micek: dva kluci a tři holky, všichni jsou zatím bez problémů a za deset dní je čeká vypuštění do lokalit, kde se o ně starají krmiči či nálezci.
16/ Kočička Sisi uprostřed veder dostala silnou rýmu a tak musela také dostat léky. trápí ji také zánět ucha, který řešíme, ale Sisi není moc vstřícná v léčení.
17/ Kočičku Babetu opět trápí kožní problémy. Je alergická a někdy se stanou její problémy neunosnými, začne se vykusovat. Léčíme ji, ale bohužel je někdy problém ji zvládnout, není ochotná spolupracovat, často s ní i dva máme co dělat, abychom ji mohli ošetřit.