Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÍCE K TÉTO RUBRICE

Divoké a nemocné kočky jsou noční můrou každého depozita či útulku. Znamenají trvalou finanční zátěž, komplikovanou péči a jiný přístup než běžní bytoví mazlíčci. Zabírají místo, které by mohla využít kočka jiná. Zvláště v době, kdy ulicemi běhají stovky dalších potřebných, se existence těchto zvířat těžko obhajuje.

Obrazek

Kocourek Felda, narozen 2000, přinesen nálezkyní z ulice, oko postiženo infekcí a vyňato. Třikrát umístěn, vždy vrácen majitelem. Díky srůstu nosních přepážek měl chronickou rýmu a chrápal :-), trpěl průjmy při nevhodném krmivu. V depozitu byl spokojen, měl zde i kočičku, do které byl zamilován :-) Zemřel v roce 2011 na selhání ledvin. 

Kocourek Feldík 23. 11 2010 zemřel na selhání ledvi .-(

Kocourka Feldu virtuálně adoptovala slečna Tešová, pan Přikryl, kočička Lucie a kocourek Špuntík. Moc jim děkujeme.

Chápeme tyto úvahy, jenže v praxi by znamenalo tyto kočky uspat či vrátit je do původního teritoria a ignorovat jejich stav a nutnost léčby. Tento postup je pro mne morálně nepřijatelný. I tyto kočky mají právo na důstojný život.

Obrazek

Slepá kočička Mazli, narozena 1999, dříve divoká, ale po pěti letech v depozitu se ji podařilo ochočit

Snažím se jim vytvořit co nejlepší domov, usnadňuji jim život s postižením či chorobou. Znamená to každodenní práci, zodpovědnost, stres a roky bez dovolené. Bohužel ani tak se některé z nich již těchto řádek pro nemoc nedočkaly.

Mnohým příběhem těchto kočiček probleskne hlavou kousek vlastního nebo připomene kočičku, která odešla, .... Ať jsou pohnutky jakékoliv, pokud hledáte způsob jak pomoci, podpora určité kočičky je jednou z adresnějších forem.

Obrazek

Kočička Vratovka, narozena asi 1994/95, FeLV pozitivní /neléčitelná infekční choroba koček/

Pomoci můžete finančním příspěvkem na naše konto jednorázově či formou trvalého příkazu, zasláním krmiva, pelíšku, škrabadla, .... Napište mi, abych věděla, které kočičce pomoc, dárek náleží. S Vašim souhlasem budete prezentováni u Vámi podporované kočičky a obdržíte certifikát s poděkováním. Jedna kočička může mít více příznivců a proto nebuďte smutní, když u Vašeho vybraného favorita již najdete přípisek se jménem.

Obrazek

Kocour Zdeněk, narozen 1999, přenechala nám jej majitelka kvůli finanční nouzi. Zdeněk k nám přišel hubený a bez srsti, trpí zánětem tenkého střeva /jedl a stále hubnul, pak už nejedl a zvracel. Jeho stav je teď stabilizovaný, vyžaduje každodenní péči a dohled/

 

Tato forma pomoci sníží náklady depozita na tyto kočičky a umožní nám tak více pomoci dalším potřebným. Naše depozitum funguje a vždy fungovalo bez finanční podpory města či městských částí. Vše záleží na drobných dárcích, které se snažíme oslovit prostřednictvím těchto stránek. Dosavadní příspěvky příznivců a milovníků koček hradí maximálně 35% nákladů na roční provoz /míněna veterina, krmivo, stelivo, nejsou zahrnuty čistící, dezinfekční prostředky a zdravotnický materiál, likvidace odpadu, energie, náklady na přepravu, provoz stránek/. Hledám tedy každou spřízněnou duši, která je ochotna pomoci.

Za Vaši empatii, přízeň a podporu všechny tyto kočičky děkují.

 

Pokud je Vám cokoliv nejasné, prosím napište:

Maňasová Elen, brnenskymax@seznam.cz

zpět