Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocourek Václav

20. 10. 2016

4. 10. Václav dnes doputoval do Maxe na léčebný pobyt po kastraci a vyjmutí oka. Chvíli pobyl na klinice. Oko bylo zánětem postiženo tak, že již nebylo možné jej zachránit. Kocourek trpí silnou rýmou. Teď z něj moc nevidíte, hlavu a ucho jsem obráhla červeně :-) Stále je zmatený po narkoze, bojuje s ní, se sebou i s boxem. Chvála za něj, postit jej volně do místnosti, to by bylo zlé. Václav je starší kocourek, ději s evěci, které nezná a má strach. Držte palce ať je v pořádku. Výsledky krve jsou velmi dobré, testy negativní. Dle vetky se moc ošetřovat nenechá, ale jí dobře, tak snad dáme léky do jídla. Lepší foto udělám, jak bude více při sobě. Jsem ráda, že je v klidu a oddychuje.

5. 10. Učinky narkozy do dnešního dne odezněly. Václav se ráno s chutí najedl, v jídle léky na bolest a teď nemá jiného zájmu než spát. Ulehl samozřejmě zcela jinam než bych chtěla a měl nachystáno, ale teď se s ním nebudu přít :-) potřebuje klid. Zatím syčí a vrčí, o bližší kontakt jsem se nesnažila, musí toho být na něj moc, počkám.

6. 10. Václav baští za čtyři, pojal pobyt u nás jako vykrmovací kůru :-) V noci byl i na wc, což je skvělé. Jen by si mohl více všímat vody, asi mu naředím jídlo. Z jeho boxu se ozývá buď chrápání nebo mlaskání. Nebo syčí.

17. 10. Václavovi se rána nehojí jak bychom chtěli, podávání antibiotik vetka prodloužila. Pro jeho divokost je vyčištění rány možné jen v sedaci, což není moc dobré. Pokud se rána nebude lépe hojit, sedace nakonec bude nutná. Václav je jinak stále dobře naložen, jí za medvěda, normálně chodí na wc. Pokusy o kontakt - nula :-) Včera mne rozesmál - přijela jsem domů pozdě a měl hlad. Misku packou posunul vztekle ke mě :-) Je to prostě miláček.

19. 10. Václava jsem probrali s veterinářkou, počkáme, stále má antibiotika a buď se o víkendu vyjasní nebo mu oko budeme muset v mírné sedaci vyčistit. Rána nevypadá nijak moc problémově, ale u divoké kočky, která se špatně chytá, nemůžete nic podcenit. Rána se už začala zatahovat a v místě stehů je v části vidět žlutavý výtok. Pokusila jsme se o kontakt, ale bohužel, nenechá se. Je zřejmé, že má kluk na sebe dost času, už se mu vyčistila pěkně srst. Své vykonal i Frontline sprej, podaný v narkoze, jak jinak u Václava. Rýmu má bohužel stále a ne malou.