Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ochranné sítě pro kočky

24. 4. 2007

 

Prosím nechte si zabezpečit okna či balkony. Velmi často nám volají nešťastní majitelé, že jim kočka vypadla z okna či utekla balkonem.

Mnozí z vás tvrdí, že kočku uhlídají či že je dost chytrá a neskočí dolů. 

K tomu můžu říci toto:

1/ kočku neuhlídáte

2/ kočka skočí po mouše či ptáku, který prolétne kolem. To je lovecký pud, hra, zvědavost

3/ kočka se po pádu zabije, vážně zraní a zemře na následky zranění nebo se trvale zmrzačí

4/ pokud je okno či balkon nízko, kočka se po pádu ztratí a tuto bytovou kočku pak čeká venku mnoho nástrah a nebezpečí, jejichž seznam by byl dlouhý  

5/ sítě vám umožní větrat, užívat si slunka na balkoně se svou kočkou beze strachu a stresu

 

"Dnes jsem se zaradovala, volá zájemce. Radost netrvala dlouho. Paní "odešla" kočička balkonem a už se nevrátila. 
Vysvětlila jsem rizika, znovu a dokola, a ačkoliv si za kočičky vypiplané s láskou, očkované, testované a čipované, nebereme ani korunu, paní si balkon zajistit nehodlá. 
Vysvětlila jsem, proč jí tedy kočičku dát nemohu. Nehodlám Cvrčka hledat před Vánoci v ulicích Brna. Nebo najít, mrtvého.
 
Naše péče o kočičky je racionální a totéž očekáváme od zájemců.
 
Nestáčí, že je zájemce hodný, ale očekáváme zodpovědnost. 
Nemusíte krmit superpremiovým krmivem či být zákazníkem drahé kliniky či umět nazpaměť příručku péče o kočku. O tom to není. Pokud necháte kočku s dozorem či bez na nezajištěném balkonu, u okna, kočičku Vám dát nemohu. Neuhlídáte nic, to jsou hloupé řeči vedle toho, co se stane. Marno pak bědovat, co jste měl udělat a vědět. Nevrátíte, co se stalo. A litovat sebe? Vy jste se přeci pádem z balkonu nezabil...... 
Ano, chceme kočičkám najít nový domov, ale to neznamená, že milované a pracně vyléčené a vychované kočičky dáváme každému, kdo letmo ukáže OP a má pár stovek na poplatek. 
Nechceme poplatek, Vaše peníze, chceme zodpovědnost!!"

 

Kv Řezáč

Aleza

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Sítě pro kočky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Síť na balkon v pronájmu?

(Petra, 19. 5. 2011 13:21)

Dobrý den, bydlíme s přítelem v pronajatém bytě s balkonem (typický balkon se 3 volnými stranami, cihlový dům) a v blízké budoucnosti bychom si chtěli pořídit kočičku (nebo dvě:)) Sítě v oknech majitel do bytu dal, ale co s balkonem? Když ho máme, tak bych chtěla aby na něj kočičáci mohli, ale jak ho zasíťovat bez vrtání do balkonu nad námi či do fasády? Nevím, jak by se majitel tvářil, i když mu kočky nevadí, tak vrtání do stěn i kvůli poličkám mu moc "nevoní". Nemáte s tím prosím zkušenosti? Dala by se vyrobit konstrukce, která by se jen připevnila k zábradlí a na ní by se pověsila síť? Nemám zkušenosti se šplhacími kočkami, rodiče mají kočku, kterou jsme naučili neskákat na nábytek (ani moc neměla potřebu) a pobyt ve výškách nemá moc ráda(je to ale polovenkovní kočka, takže se vyřádí venku jinak), proto nevím, jestli by tato lehčí konstrukce kočku unesla. Proto bych se chtěla zeptat na vaše názory a zkušenosti. Budu ráda za všechny rady. Děkuji. Petra

Re: Síť na balkon v pronájmu?

(K9, 14. 4. 2012 22:21)

nějaké fotky, je zde i systém v hliníkové konstrukci

http://www.k9.cz/reference.php

Sítě

(Shiling, 11. 12. 2010 20:38)

Dobrý den,
také jsme kupovali sítě u firmy http://www.kvrezac.cz/, kterou doporučujete a jsme velmi spokojeni, sítě jsou kvalitné a drží. Děkujeme za tip.

děkujeme

(Elen Maňasová, 13. 3. 2009 14:43)

za zajímavé reference

Sítě na balkón

(Zdeňka, 13. 3. 2009 13:37)

Děkuji za Vaše příspěvky. Celkem jsem psala poptávku 7 firmám. 3 firmy zatím neodpověděli, jediná k9 navrhla materiál dle zadání, zbylé firmy mi nabízeli ty tenký sítě a to dráž než k9. Balkon mám 2,6 x 2,4. Cena od k9 3200 se vším všudy i s dph. Ostatní se pohybovali mezi 4-5 tisíci, nejdražší byla firma co nabízela pletivo v ocelovým rámu za 11 tisíc. A ještě jedna poznámka. Jediná k9 nebyla na prohlídce balkonu, spokojila se s konzultací po telefonu, zbylé 3 firmy si přijeli balkon změřit a cenu poslali e-mailem. A pak že prohlídky jsou zdarma :)

Výpočet ceny

(Helena, 5. 3. 2009 18:04)

Nejrychleji si cenu můžete zjistit na kalkulačce
http://www.k9.cz/vyp_kocky.php
co jsem tak četla tak je to hodně přesné

myslím, že na formě

(Petra, 5. 3. 2009 9:45)

nezáleží. Ale spíše telefonicky, budete vědět přibližnou cenu hned a můžete se domluvit na další případné spolupráci. Pro fi, které síťují je také důležité je upozornit na to, zda máte balkon a zda máte lodžii.

cena

(Zdeňka, 4. 3. 2009 11:38)

Když bych chtěla spočítat kolik mě bude stát balkón, je lepší firmy obvolat, nebo raději elektronickou poštou? Předpokládám že lepší je to písemně, co myslíte?

nová fota

(Elen Maňasová, 3. 3. 2009 11:55)

v odkazu viz růžové zbarvení. Za vyhledání děkuji paní Haukové.

zasíťování

(Petra, 2. 3. 2009 7:48)

myslím, že klidně postačí na síťování v depozitu pletivo (králíkářské nebo i plotové), je přece jenom levnější a vydrží nájezdy tolika čiči. My měli s králíkářským pletivem okna zasíťovaná 4 roky a všechno bylo v pořádku a šplhavci mohli šplhat dosytosti :-)

reklamace, cena

(Elen Maňasová, 27. 2. 2009 19:17)

Podejte pak zprávu, jak to s vrácením sítí a peněz dopadlo. Nám se teď stalo, že internetový obchod /Vyškov, Brno/ dodával krmivo zaplacené dárkyní tři týdny!! Dárkyně musela věc několikrát urgovat. Bylo to trapné.
Děkuji za cenu balkonu, kouknu na počitadlo, ale jak to vidím, na zasíťování depozita mít nebudem :-( Taťka bude muset něco vymyslet :-)

K9 v Ostravě

(Gábina, 27. 2. 2009 16:32)

Vynikající! Neskrývám nadšení, přeci jen jsme z ruky. Škoda že to neřekli dříve, koupili jsme si sítě od Trixi přez internet. :( minulý týden

PS. králikosrandící síť (tak já od nyní říkám trixi sítím) vrátím zpět protože, a to se podržte, záruka se nevztahuje pokud kočka poškodí síť šplhem. To mi dneska přišlo na dotaz ohledně záruční doby. A na váhu kočky nenapsali ani ň. No co by taky mohli napsat, kdo z Vás tu pavučinu viděl ví o čem je řeč. Tedy mohla bych ji dát na balkon pro srandu králikom, nebo sousedům. Doufám že mi vrátí peníze.

cena zasíťování

(Petra, 27. 2. 2009 8:40)

balkonu byla 4.300 i s dopravou. Na kalkulačce u K9 se dá přímo spočítat celková cena podle rozměrů.

cena

(Elen Maňasová, 26. 2. 2009 22:38)

Kolik Vás balkon stál prosím?

fi K9

(Petra, 26. 2. 2009 7:18)

musím tady pochválit komunikaci s K9, vše proběhlo bez problémů a na čas.Na termín realizace jsem čekala necelý měsíc (na to, že fi jela kvůli nám z Prahy, výborné). Pán, který sítě přidělával dokázal poradit (znal různé vychytávky na různých typech balkonů), mluvila z něj zkušenost a bylo vidět, že ví moc dobře, co dělá. U nás spokojenost :-)

sítě

(Elen Maňasová, 25. 2. 2009 21:33)

Více zodpovědných majitelů se zabezpečenými okny, více umístěných koček z našich depozit :-)
Na jaře budeme v nových prostorách také intenzivně zajišťovat okna. Snem je zasklený menší balkon, taková zimní zahrádka pro kočky. Pokud máte někdo zkušenosti, podělte se o ně zde, prosím. I fota vítána /ty pošlete na email brnenskymax@seznam.cz a já je na stránky vložím/

To je myslím

(Vladka, 25. 2. 2009 20:50)

výborná zpráva od firmy K9, určitě děkuji za všechny kočkaře :-)
My bohužel bydlíme v obecním bytě a není nám dovoleno balkony zasíťovat, ale hledáme domek, tak snad se zadaří a bude možnost nějaký "výběh" pro naše kočičáky udělat :-)

Zdravíme Kočkaře a kočky taky

(Vladimír Liška K9, 25. 2. 2009 17:37)

Nerad vás tu ruším ve vaší debatě, jen jsem chtěl upozornit že od letošního roku se snažíme vyjít vstříc i těm z daleka. Termíny se již nebudou slučovat, vypsány budou termíny týdenní. Náklady na dopravu by se měli pohybovat tak nízko jak jen to půjde.( Ohadujem cca. 200 Kč Brno a okolí, 250 Kč Ostrava a okolí) Navíc termíny budou vypsány i pro lokality Hradec Králové-Pardubicko, Českobudějovicko, Plzeňsko, Chomutovsko. Termíny budou vypsány v nejblížích dnech a ty první se budou týkat Brna a Ostravy na měsíc březen. Jinak všem přeji hezký den. Vladimír Liška www.k9.cz

i já přidám svoje zkušenosti

(Petra, 25. 2. 2009 13:18)

místo plastových stahovaček jsem vymyslela přidělání sítě do oken na ocelové lanko malými kroužky na klíče (můžete také použít karabinky). S fi KV Řezáč byla výborná domluva, sítě přišly obšité do týdne (nejsou ale tak pevné jako od K9).

K páskům

(Jakub Škamrada, 23. 2. 2009 14:21)

Děkuji za varování. Bohužel nejsem technik, to mi opravdu nedošlo. Síť mám cca dva roky (dvě léta a teď druhá zima), zatím drží jak má (teď jsem si ji ještě šel překontrolovat, všechny pásky pevně drží, a že jich tam není málo). Tím pádem je budu muset čas od času vyměnit - stejně mi to přijde lepší než vyvazovat drátem. Zkusím se podívat po nějakých UV odolných .... Děkuji, Škamrada