Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nemocný kocourek Zrzi a jiné zprávy z našeho depozita

7. 8. 2009

Kdo sledoval naše stránky první čtyři měsíce tohoto roku, ví, že to nebylo lehké období. Po smrti kočičky Knírky jsme se museli vrhnout do stěhování. První měsíc byl přímo neúnosný, zcela jsem časově nezvládala, spala denně dvě tři hodiny. Za pomoc s úklidem depozita, děkuji několika dobrým duším. Nebýt jich, běhala bych s hadrem u ruky ještě dnes. Nejprve nebyl pro info na našich stránkách čas, pak vše komplikovalo chybějící připojení.

Obrazek

Mamuša se selháním ledvin na šplhadle od pana Groha

A tak to vše možná vypadalo, že se nic neděje a není ničeho třeba.

Obrazek

koťata

Podrobná zpráva by byla na místě teď, ale za zády mi sýpe Zrzek a tak pro mne není jednoduché formulovat rychle a jasně, co bych chtěla napsat. A bohužel není jediný, kdo čeká na ošetření, krmení a podání léků. Naše depozitum teď zajišťuje stravu a veterinární ošetření 101 kočičkám. Navíc jsme přijeli z veteriny večer a to pak nevím, co dříve.

Obrazek

Majda se selháním ledvin v pelíšku od pana Kaducha

Obrazek

Obrazek

Obrazek

část plachých koťat po měsíci léčení notoed. svrabu

Jistě jste zvědaví, jak jsme dnes dopadli a bohužel to nebude dobrá zpráva. Testem bylo zjištěno, že Zrzi je FIV pozitivní /FeLV negativní/a tento virus napadl nejprve bílé a pak červené krvinky. Zrz trpí navíc silnou rýmou, se kterou nemá dostatek sil bojovat. FIV znamená oslabenou imunitu a zde je důvod, proč naše dosavadní léčba silného zánětu horních cest dýchacích, nebyla úspěšná. Od včerejšího dne odmítá jíst a pije málo, na kapačky se nám jej nepodařilo dostat, není možné mu aplikovat kanylu.

Obrazek

Zrzek po odchytu, notoedr. svrab a entropium

Nebudu psát, jak se cítím. Je to směs únavy, strachu a hlavně bezmoci. Nebyl čas se vzpamatovat a vyrovnat s náhlou smrtí Macka a již další vážně nemocný.

Byla nám navržena léčba interferonem, dle nových studií by měl i kočce s klinickými příznaky této choroby pomoci. Nevyléčí ji, ale stabilizuje její stav. Bohužel na tento pokus nemáme finance. V léčení je několik koček se selháním ledvin, kocourek Zdeněk se zánětem tenkého střeva, kocour Slečinka, který je zcela inkontinentní díky postižení tlustého střeva a čeká na endoskopii, koťata, na jejichž léčbu a očkování není peněz,....kočička, u které nevíme, zda má jen problém s parazity či alergií na krmivo či dokonce lymfom. Hospitalizace Macka po tři dny /byla nezbytná/ nás stála 5 100,-Kč, kastrace koček další týden 2 850,- Kč, dnešní ošetření a léky 2 350,-Kč a to nepíši o léčích pro nemocné, o pilulích na odčervení a prostředcích na odblešení. Dnes jsem u veta vysypala obsah peněženky a ještě chybělo. Je to deprimující a vlastně stále o tomtéž a dokola - kdyby byl dostatek financí, testovali bychom každou kočku a tohle by se nestalo.

Obrazek

některým nelze aplikovat injekce ani pilule a tak je vše nutné rozdrtit a s konzervou a/d aplikovat skříkačkou 

Obrazek

nemocný kocour Zdeněk na mém muži

Obrazek

kocourek z odchytu na kastraci

Ráda bych napsala o tom, jak se stal kocourek Murri po stěhování neviditelným, o tom, jak se pokouším najít erotogenní zony u kocoura Křižíka, o tom, jak si Kryšpín polepšil, o kotěti, které se dožadovalo mléka na vyhublém kocouru, o zajeté kočičce, ze které vůbec nic nezbylo, o našich nových sousedech a jejich kočkách, ...Zrzi se ale probouzí a já jej musím nakrmit a běžet k ostatním.    

Obrazek

nemocná Micinka

Obrazek

bezproblémové a zdravé kotě :-)

10. srpna 2009

Fotografie byli pořízeny ráno, omlouvám se za kvalitu, Zrz mi ležel v klíně a druhou rukou jsem fotila.

Obrazek

sem se schová, když uvidí stříkačku s jídlem

Obrazek

a takhle se u toho tváří

Obrazek

nejspokojenější je v náručí

Obrazek

Obrazek

nemůže dýchat, kašle, od čtvrtka nejí a rychle se unaví, ale jeho zájem o hru je neuvěřitelný

Obrazek

Obrazek

Obrazek

v takových chvílích mám radost a zárověň jsem nejvíce smutná, že není prostředků na léčbu

Obrazek

Během noci jsme toho moc nenaspali, neboť zvracel Zdeněk se zánětem střev a odmítal jíst. Omlouvám se, že teď nenapíši více. Myslím, že na mne psychicky dolehla špatná situace, není mi do "zpěvu" ani do psaní. Zatím jsem nenašla žádnou funkční intelektuální kličku, jak tohle všechno zvládnout. Děkuji paní Červenákové za nabídku pomoci. Na kontě sdružení bylo v pátek při sto mickách 530 Kč.

17. 8. 2009

Obrazek

Zrz při večerní zdravotní procházce

Obrazek

měl chuť na trávu, ale nedokáže ji již ukousnout  

Obrazek

Obrazek

vydařená :-)

Obrazek

Obrazek

Procházka proběhla v pondělí večer, po emailu pana Škamrady, který mne nakopnul :-) Děkuji za těch pár řádků a nejen za ně.

Vycházku přerušil příchod sousedovic kočky s kotětem a tak jsem Zrzka vzala domů. S touto kočičkou se pojí hezká scénka, která ilustruje povahu koček. Po přestěhování jsem u domu začala krmit gravidní kočičku, po čase jsem zjistila, že zřejmě patří sousedům. Jedné neděle jsme přijeli domů, stejně tak naši sousedi. Vystupujíc všichni ze svých aut jsme se vzájemně pozdravili. Z jejich dvorka vyběhla micka a zcela samozřejmě běžela k nám.

Víkend byl nepříjemný. Ten, kdo pečuje o neléčitelně nemocnou kočku tuší, kam mířím. Zrzi se nechá krmit a zatím nezvrací, rýma se nezhoršuje, na zahradě měl zájem o okolí, sám pije a na záchod chodí bez problémů. Je ale slabý, necítí se dobře, vidím, to v jeho očích. Nechci a nemůžu zde a teď činit žádné závěry.

Jsem s ním doma, neboť jej nemůžete nakrmit do zásoby a běžet do práce a po příchodu domů jej zase nacpat. Tak to nejde. Nechci jej odložit na klinice, to by jej zabilo. Zavřou jej do klece, kolem budou mňoukat jiné kočky, všude pach dezinfekce..sem tam za ním přijde brigádnice - studentka veteriny na praxi a nacpe mu do tlamky 20ml krmiva a zase odběhne, pak možná bude mít čas veterinář, podrbe jej chvatně za uchem, konstatuje, že je vše v pořádku a poběží zpět za dalším zákazníkem. To nedopustím. Když byl Macek nemocný, musela jsem jej jeden den nechat na klinice /kvůli nemocnému Zdeňkovi/ a stále si to vyčítám. Druhý den jsem tak s ním byla stále, odskočila jsem jen na hodinu a když jsem se vrátila a zavolala na něj, ačkoliv mu bylo velice zle a na mé přání byl pod opiáty /měl bolesti/, zvedl hlavu a mňoukal na mne. Když se díváte do očí nemocné kočky, stále máte pocit, že něco děláte blbě nebo zcela jinak než by jste měl. O bezmoci se psát nedá, pro tu nenalézám verbálního vyjádření.

Se stejnou bezmocí jsem seděla tuto neděli na schodech našeho domu a brečela, něco muselo ven a nešlo to zastavit. Odpoledne onemocněla další kočička,... Ačkoliv jsem poměrně "chladnokrevně" aplikovala potřebné léky, pozorovala ji a přemýšlela nad dalším postupem náhle se mi uvnitř něco urvalo, něco selhalo a nebyla jsem k zastavení....

To je důvod, proč jste zde nenašli v pondělí pravidelné zpravodajství. Nedokázala jsem se k němu vzchopit a další nemocné kočky zcela pojaly moji pozornost. Krmení koček venku také zabralo hodně času a tak jsem se domů dostala kolem 23.hodiny.

Zmíněná kočička je na tom dnes lépe, další ošetřená snad též /boule na jedné straně krku/, nevydá to "jen na absces", který jsem uvolnila a kontroluji jej. Krvavé zvracení se mi také snad podařilo podchytit, podezřelá kočička byla oddělena a je léčena.

Původně jsem hodlala napsat příběh starší, neb mi bylo jasné, že je třeba dobré zprávy a pokud ji neposkytuje současnost, vracíte se do minulosti. Ale nestihla jsem to a tak se stále máte na co těšit, příběh je to napínavý. Jedna a dost zásadní zpráva by zde byla. 

Kocourek Křížík /nar. 1999, ulice Novobranská v Brně/ k nám přišel v roce 2001 z odchytu na kastraci. Nemohl být ale vypuštěn zpět a tak zůstal u nás. Byl velmi divoký a při pokusu o kontakt agresivní, jakékoliv ošetření bylo možné jen v narkoze, ale to jsem jej musela nejprve v bytě chytit do odchytové klece.

Tento kocourek prodělal operaci /resekci ucha/ na jaře roku 2009 a začal měnit povahu. Tuto neděli kolem 13. hodiny jsem jej mohla nezřízeně drbat na zadku. On byl překvapen, mňoukal na mne a valil oči a vůbec chudák neví, o co jde, já jsem nevěřila tomu, co vidím a dělám :-) Je to první  kontakt po 8 letech péče!!! Hold některé vztahy jsou během na dlouhou trať :-)

18. 8. 2009

Jsme smutní, neboť dnes 13, 50 Zrzi zemřel.

Moc děkuji všem, kteří nás podrželi.

20. 8. 2009

Ve projitosti se smrtí kocourka Macka a Zrzka jsem se  v došlých emailech setkala často s myšlenkou, že "jistě zemřeli klidně, bez bolesti". Možná se mne pisatelé snažili uklidnit, nebo sebe, nevím, nevím co na to napsat. Skutečnost je bohužel jiná, žádná kočka si nepřeje zemřít a většinou trpí vždy a to i když jste u ní a jste připraven jí bolest tlumit. Macek měl bolesti, Zrz se cítil zle, stejně tak Kristýna i Bertíková a Kvido. Jedinou vyjímkou byl snad Žofík, kterému náhle selhalo sdrce, přesněji trpěl nejkratší dobu.

Když jsem byla malá, často jsem večer ležela v posteli ve strachu z představy, že jednou umřu, že nebudu. Nedokázala jsem si to představit a přiblížení se v mysli k tomuto stavu ve mě vyvolávalo silnou úzkost.

Pocit bezmoci nad kočičkou, které bolest ovládla tělo a z jejíchž očí vyprchává život, tato bolest je nesrovnatelně horší a nelze se s ní nijak vyrovnat. Z vlastní smrti si můžete někdy vystřelit, můžete se jí vysmát, v případě bezmoci nad utrpením druhého na to nebudete mít odvahu.  

Pro odlehčení tematu pár fotek z depozita

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-( :'(

(Viktoriama, 2. 11. 2015 2:06)

Dobry den....vase clanky ma rozplakali :-( prave prezivam tazke obdobie...asi mi umiera macka menom Aisha..mam ju vyse troch rokov a velmi ma to boli...mam podozrenie na svrab.labku ma taku holu a cervenu a prave oko ma skoro stale zazmurene...netrva to dlho,neviem co sa jej stalo.mam ju volne vonku,ale kazdu noc sa vracia domov...zase placem... :'( musim navstivit veterinara lebo Aisha ma aj maciatko a tiez sa asi nakazilo :-( ...mame vela zvierat,dufam ze sa nenakazia lebo to neznesiem....ps:obdivujem to co robite... :-)

držím pěsti

(nikola burkotová, 27. 5. 2010 12:41)

je mi opravdu líto toho co se stalo.doufam že na vás budou vzpomínat.upřímnou sousrtast.držím vám pěsti.a přeji vám hodně štěstí.když sem nasla vase stránky hned sem si řekla že ám napíšu a že vám budu držet pěsti.sem rada že se věnujete kočkám jsou to moje 2. nejoblíbenější zvířátka.a sem moc rada že se o tato nebohá zvířátka staráte.možná že i já budu také ochraňovat zvířátka (kočky),a možná že se rozhodnu pro ně udělat něco vyjímečného jako vy.děkuji za inspiraci .nashledanou.nikča.

Držím pěsti

(Iveta Součková, 24. 10. 2009 12:36)

Já Vám před chvílí posílala meil, pak si našla Vaše stránky a musím se omluvit za to že obtěžuji se svými problémy. Jaké je štěstí,že aspoň pár lidiček cití se zvířátky. Na druhou stranu je stále víc těch kočiček a dalších zvířátek které to štěstí nemají. 2 kočičky nám umřeli na otravu asi snědli otrávenou myš. Další nám postřelili v lese (mysleli si že je králik, zezadu tak vypadala neměla ocásek jen takovou bambulku). Je to hnusné když děláte vše proto aby se jí ulevilo a ona po tom všemtrápení a bolesti co zažila umře. Držím Vám pěsti ať máte sílu a nervy vytrvat a hodně darů aby jste měli na léčbu. Řešit nemoci, stravu a finance je moc těžké vím to s vlastní zkušenosti. A kočička které člověk pomůže se umí krásně odvděčit, ale to určitě víte. Budu se snažit aspoň něco občas poslat. Krásný ůspěšný den Iveta syn Alexej kočičky Veverka, Natálka, Terezka a Sazička

Tak to je opravdu nevyzpytatelné

(Milka, 27. 8. 2009 18:58)

zda se nemocná kočička vyléčí nebo ne. Jak je naděje, tak člověk pořád věří....U sestřiny kočičky byly patrné sice velmi pomalé, ale přece jenom pokroky, že jsme věřili, že se sparaví a že bude jednou zase chodit. U prvního rentgenu nebylo vše tak jasné a vypadala naděje. Až u pozdějšího většího vyšetření se zjistilo, že má srostlé 3 obratle.Ale dříve nevydržela a moč ji odtékala a postupně se svěrač zpevnil a vydrží, ale od začátku ji musíme mačkat a vyprázdnit moč.měchýř. Taky držet v teple, aby nenachladla na ledviny, léčila se už taky na ně. Sestra s ní už byla na kdejakém vyšetření.Kočička je krásná tříbarevná,dlouhosrstá a má nádherné zelené oči.Sestra si Váš odkaz přečetla, takže se na ten lék bude jistě informovat. Sama mi dala odkaz na Vaše stránky. Stará se o nalezené kočičky a také je v novém občanském sdružení, je spoluzakladatelkou - OS Na pomoc kočkám. Kočička sice nechodí po zadních nožkách, ale i tak je hodně rychlá. Přední packy má hodně silné a dostane se ledakde, co by člověk nevěřil...kam se všude vyšplhá. Říkali jsme si, jestli by pro ni šel udělat nějaký vozíček na zadní nožky, jak to mají někteří pejsci.Ale kočička, když je třeba na chalupě, ledakde vleze a to by se někde šprajcla a pak by nemohla vylézt. Jednu nožičku pravou- zadní by ještě mohla trochu používat, ale levou má úplně chromou. Moc Vás pozdravuji a přeji hodně síly a úspěchů ve Vaši bohulibé práci.A hodně spokojených kočiček. Pohlaďte je také za mne.

kočky a jiné zprávy

(Elen M., Brněnský max, 21. 8. 2009 17:29)

Píšete o kočičce, která nemočí sama. Měli jsme stejný problém u Žofíka, zeptejte se veta, zda by kočičce nepomohl Dibenzyran. Ještě je jeden tuzemský přípravek, ale nemohu si vzpomenout na název.
Obec používá informace tak, jak se jí to hodí. V jednom letáku v Brně dokonce tvrdila, že kočky šíří infekční choroby. Samozřejmě, že máme několik chorob, které jsou přenosné na člověka, ale nekompetentní forma podání v tom obecním zpravodaji byla na úrovni zcela primitivní a měla jsem sto chutí podat trestní oznámení za šíření poplašné zprávy.
Obec by měla kastrace podporovat, jednodušší, zcela nekompetentní a zavádějící je zakázat krmení a jako viníky velkého množství často nemocných koček v ulicích označít krmiče. Kastr.kočky lépe prosperují, neboť se stále nehoní za partnerem opačného pohlaví, samice nejsou vysilovány nekonečným porody a péčí o koťata, netoulají se, neobtěžují zvukovými projevy při říji, méně značí teritorium a pokud, pak moč kastrovaných kocourů neobtěžuje pachem tolik jako u nekastrovaných kocourů, nadále si hlídají své teritorium, nadále loví hlodavce. Kočky by se pak měly krmit na určitých místech a zde udržovat pořádek. Takové krmící místo také umožnuje průběžnou kontrolu koček.
Kdy ukončit utrpení kočičce, to je těžké určit. V člověku žije vždy nějaká naděje, že lék zabere i když je kočička neléčitelně nemocná, že jí tak umožníte žít ještě další dny. Na jedné straně jsou vaše pocity, zkušenosti, na druhé straně je choroba, která neprobíhá vždy stejně a tak nikdy nevíte, na co a kdy být připraven a pak je zde samotná kočička, jejíž organismus a psychika pokaždé bojují jinak. Kočička Knírka několikrát upadla do stavu, kdy téměř ztrácela dýchání a byla mimo sebe. Po několika minutách vstala a začala se čistit a odešla mezi kočky. Její boj s rakovinou moje dosavadní názory hodně posunul a jsem si méně a méně jistá, zda vím, kdy kočičku uspat. Kocourek Macek upadl do podobného stavu po příjezdu domů z veteriny, seděla jsem u něj a myslela, že je konec. On se po pohlazení ale zvedl a odešel jinam, dýchání se stabilizovalo, chodil domem. Takto to bylo dvě hodiny a tak jsem odešla do jiné části domu nakrmit kočky, neboť jsem celý den nebyla doma, ale na klinice s Mackem. Slíbila jsem Mackovi, že musím některé věci udělat večer, aby ráno byl čas na procházku na zahradě. Trvalo to asi 15 minut, pak jsem Macka nenašla na jeho místě, volala jsem, nic. Ležel v kuchyni, mrtvý. Měla jsem to vědět? To je otázka, na kterou nikdy nedostanu odpověď.

Obdivuji Vás,

(Milka, 21. 8. 2009 14:28)

jak se o kočičky staráte!!! My máme doma jen jednoho kocourka. Někdy hlídám sestře kočičku, která je chromá na zadní nohy a musí se "mačkat", aby se ji vyprázdnil močový měchýř.Také bere domů nalezené kočičky, léčí je a pak dává hodným lidem. Dvě zimy jsme krmila venku kočku i druzí lidé z toho domu, kde byla- ji pak krmili. V poslední době jsem ji delší dobu neviděla. Snad si ji vzal někdo na chalupu. Doufám, že se ji nic nestalo. Kdybysme měli domek, měli bysme doma i více koček. Vzala bych ty, o kterých vím, že jsou u nás "sídlištní" nebo i jinde v městě...Jsou u nás lidé, kteří venkovní kočky krmí. Jen mě mrzí, že v místních novinách napsali, že je nemají krmit. To mě naštvalo a taky mi moje sestra vysvětlila, proč to taky není správné...Jsou pak slabé a více nemocné. Kočky pak mají více a častěji koťata, aby zachovali rod (to je vlivem genů) a kočky to vysiluje a jsou pak ještě tím spíše náchylní k nemocem. Nedávno jsem taky mluvila se starším pánem z domku a ten říkal, že sousedi tam všichni mají kočky a ty vychytají všechny myši a troufnou si i na potkany!!! A v těch novinách psali, že když se krmí kočky, tak tam pak bude více potkanů. Jak jsou neinformování. Chtělo by to asi více osvěty.Taky aby se děti od mala seznamovali s domácími zvířátky a pak mají k nim vztah a neubližují jim. Poznávám to na mých dětech. Přeji Vám do Vašeho dobrého úsilí mnoho sil a pomoc druhých dobrých lidí, ať se Vám toto dobré dílo velmi daří!!! Naše milá zvířátka, která nás předešla na onen svět, nás tam jistě také budou čekat...Jen si říkám, když se zvířátko trápí a vyléčení vypadá beznadějně, není lepší jeho trápení ukončit? Možná ale tak beznadějně nevypadalo... Je to jistě velmi těžké...

Já myslím,

(Lenka, 19. 8. 2009 21:13)

že se Zrzi, Macek a spousta dalších kočiček, co odešla, měla u Vás moc dobře. V posledních chvílích nebyli sami, byla jste jim nablízku a dělala pro ně všechno.Moc se mi líbí ta fotka na úvodu - Zrzi v trávě, je na ní moc hezký s velmi zajímavým pohledem.
Napíšu Vám e-mail.

Zrzi

(Elen M., Brněnský Max, 19. 8. 2009 20:57)

V pondělí večer ještě sám chodil po zahradě, v úterý ráno se motal, padal, byl vyčerpaný. Doma pak již nebyl sto příjímat potravu, pokračovat nebudu...Snad se on i Macek měli u nás dobře. Mrzí mě jen, kolik koček dlouhodobě nemocných a postižených nám v poslední době zemřelo a nedožilo se výběhů, které jsou našim cílem a snem.
Zatím sic bojujeme se samotným domkem - když zapnete pračku a zároveň ještě něco jiného, vyhodí se pojistky, když konečně perete, najdete vlhké místo na stěně v chodbě za koupelnou a když prší mírně ze strany, máme s kočkami pohotovost a chytáme vodu u oken, kde teče. Hold pořídili jsme to, na co jsme měli nebo spíše, na co nám banka dala půjčku. Teď dokončuji místnost, kde byla plíseň a teklo okny. Musela jsem odstranit omítky, nanést nátěr proti vlhkosti, vybrousit parkety a několikrát natřít, natřít topení, obrousit okna, ucpat tmelem díry a natřít a můj muž teď dokončil krásný rám se sítí na toto okno. V této místnosti bude zatím bydlet jedna skupina koček a na jaro jim z okna budeme budovat výběh ven. Do zimy již to nestihneme, neboť podobné upravy musíme zvládnout v ostatních místnostech. Tam bude nutné dát nové lino, staré se zcela rozpadá, vymalovat, od podlahy tak 50cm nátěrem omyvatelným, opálit a natřít okna a začít budovat kočičí architekturu. Zatím kočky využívají jen lehátka od paní Bartoňkové a šplhadla od pana Groha.
Děkuji ještě jednou všem, kteří při nás stojí. Budu informovat a doufám, že to budou i dobré zprávy. Sama bych je potřebovala.

Co k tomu dodat...

(Lenka, 19. 8. 2009 20:16)

je mi to moc líto, že Zrzeček odešel...Moc na Vás myslíme a přejeme hodně sil!

Hurá

(Jarka, 18. 8. 2009 22:04)

Tak ta zpráva o Křižíkovi a jeho měnící se povaze mi dává naději do budoucna ohledně mé Fran. Jen doufám, že jí to nebude trvat 8 let.

Zrzi a Kříža

(Jakub Škamrada, 18. 8. 2009 10:35)

Dobrý den, jsem rád že můj mail měl druhotný "pozitivní efekt" :-), děkuji i za dobré zprávy o Křížovi, držíme palce a packy Zrzkovi, Vám a všem ostatním kočenkám. Jakub Škamrada

Zrz a ostatní

(Elen M., Brněnský Max, 12. 8. 2009 20:42)

Včera jsem nebyla sto informovat, ve dvě v noci jsem kočkám oznámila, že již nemůžu a že musím chvíli spát. Neprojevily pochopení, neboť ony spí stále. Zhoršila se jedna kočička s chronickým selháním ledvin, opakovalo se zvracení, opětovně ve chvíli, kdy jsem musela nakrmit kočky v jiné skupině a tak není jasné, komu je zle. Pocit je to velmi nepříjemný. Preventivně dostali tedy léky všichni. Zlobí inkontinentní kocourek, nechce jíst, jak by měl, o Zdeňkovi nemluvě, ten si teď naordinoval novou dietu - syrová kuřecí srdce, nic jiného nehodlá konzumovat. Nedávno nehodlal jíst nic jiného než šunku, náhle se zase rozhodl pro sýr a jen pro značku Nový smetanový,...a tak mu vyhrožuji nemocnicí :-) Ve skupině koček, kde byl Macek a Zrzi, je teď několik koček nemocných a v léčení, mnohé bohužel zatížil stres ze stěhování a tak nám držte palec, ať je to jen rýma a ne FIV. Bylo by velmi třeba, aby se stav koček stabilizoval, dovolil očkování a inzerování. Samozřejmě budeme muset každou odchozím kočičku z této skupiny testovat na FIV, pokud bude negativní, odejde k lidem, kteří si ji vyberou.
Zrz se drží, sám jíst nechce, ale nechá se krmit. Teď mi usnul na klíně. Díky rychlé pomoci paní Červenákové, jsme byli sto zaplatit část léků pro ostatní a jednu ampuli interferonu pro Zrzka. Když bojuje on, musíme my také :-) Injekci interferonu dostal odpoledne, vždy se mi třesou ruce, když aplikuji tak drahý přípravek. Uvidíme, jak se organismus Zrzka s celou věcí popere.
Koťata díky onemocnění jiných koček nezvládám ochočovat, ale těm to evidentně nevadí, hlavně, že je plná miska a hračky.
Omlouvám se, musím opět ke kočkám. Mám obavy, abych něco nezanedbala. Je velmi těžké pečovat o tolik koček a pečovat dobře a být sám sobě manažerem. Tím ale nechci říci, že dělám něco mimořádného. Musím hledat stálé podporovatele a sponzory, abychom se zvedli ze dna a aby se situace neopakovala. Já mohu dát péči o kočku maximum, ale bohužel je třeba veterinárního ošetření, hospitalizací, léků či operací.
Ráda bych konečně také podala zprávu o příspěvcích na operaci Murriho a Křižíka a takto opožděně poděkovala všem, kteří pomohli a pomáhají. Snad mi stav koček dovolí věc sepsat, samozřejmě s aktuálními fotkami.

zpráva

(Elen M., Brněnský Max, 9. 8. 2009 12:20)

Zrzkův stav se nehorší, včera v noci se pokusil lapit můrku, která vlétla do místnosti a pak jsme si hráli s provázkem. Rychle se unaví, ale snaží se. Teď mi sedí na klíně, nejraději má drbání proti srsti a pusinkování :-) S jídlem je to na stříkačkách, vůbec se mu to nelíbí a protestuje.
Zvracení mezi kočkami nepokračuje, ale myslím, že radost je zatím předčasná.
Děkuji MVDr. Vilémové za dar Fortecoru pro ledvináře, paní Bartoňkové za lehátka vyřazená ze školky, která se kočkám velice libí, za propagační deničky, konzervy k/d a škrabací sloupek. Panu Škamradovi za email a rozhodnutí zaslat nám 500,-Kč.

zpráva

(Elen M., Brněnský Max, 8. 8. 2009 22:06)

Zrzi dále sám nejí, krmení stříkačkou nerad, ale jídlo zatím polyká a nezvrací. Na zahlenění dostal i ACC, trochu to pomohlo, trochu pomohla antibiotika, ale žádná sláva. Celkově bych ale řekla, že je lépe naladěn než včera, neboť projevuje zájem o mazlení a více registruje dění kolem.
Musela jsem do lékarny pro novou dezinfekci a když jsem se vrátila, tak ve skupině pěti koček po kastraci, které jsou celou dobu odděleny a v léčení, jsem našla krev. Jde o zvratky, což je zlé. Sedím mezi nimi již dvě hodiny a žádná se nechová podezřele. Může se jednat o virozu, cizí těleso, otravu či úraz. Kočičky měly být po doléčení vypuštěny do původní lokality. Když se věci sypou, tak pořádně :-(
Omlouvám se, musím k nim, počítač je v místnosti,kde sídlí jen Zrzi.
Jediné, co mne dnes potěšilo, byly kočky z jedné lokality, kde krmím. Ty posledně kastrované a minulý týden puštěné, jsou v pohodě a opět se začlenily.

Zrzi

(Elen M., 8. 8. 2009 8:45)

mezi 3.a 7.hodinou alespoň trochu pil, jídlo jej bohužel vůbec nezajímá.

Zrz

(Elen Maňasová, 8. 8. 2009 0:00)

je zalezlý pod stolem, aby se vyhnul krmení. Právě si chystám léky a injekce, které musíme aplikovat dle instrukcí veta. Vzhledem k tomu, že má Zrzi v pořádku ledviny, můžeme si dovolit kombinaci silnějších antibiotik, třeba poleví rýma.
Když píšete o Bertíkové... Je mojí chybou, že jsem naše příznivce málo informovala, bohužel to ale opravdu nebylo možné. Ideální je situace, kde se jeden člověk stará o kočky a jiný o propagaci činnosti a získávání finančních prostředků. Pokud jste na to sám, nemáte šanci a vždy něco zanedbáte, třeba podat přehled dárců a výdajů na veterinu a tak snadno přijdete o důvěru a přízeň.
Snad to napravím.
Omlouvám se, musím aplikovat potřebné a pak mne čeká ještě asi 18 záchodků :-)v hospitalizačních boxech a v noci další krmení.
Děkujeme, že na nás myslíte. Budu informovat.

MOC, MOC A JEŠTĚ VÍC

(Petra, 7. 8. 2009 22:43)

NA VÁS MYSLÍME. Zrzečkovi hodně sil do boje s nelehkou nemocí a Vám hodně sil do dalších dní.
Co myslíte, dokážeme znovu pomoci, jak se nám to již jednou podařilo u kočičky Bertíkové, s koupí interferonu?