Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočička Dobby

1. 1. 2011

Drobná černá kočička u nás původně měla být jen na kastraci a krátké období po ní. Situace se ale nakonec vyvinula tak, že se do místa odchytu vrátit nemohla. Majitelé pozemku ji tam jednoduše již nechtěli.

V hospitalizační kleci syčela jako hádě a zle vyrážela packami proti mě, po vypuštění mezi ostatní kočky se stala zcela neviditelnou. Začali jsme jí říkat Dobby, skřítek Harryho Pottera - drobná, vždy všude a při každé lotrovině, vždy v pohotovosti a připravena se ztratit.

Po jisté době se nechala omámit mým mužem a ten ji může u jídla a když jsou činu nakloněny všechny hvězdy :-), lehce pohladit...a stačí sebemenší změna, Dobby je pryč.

Ošetření Dobby je nemožné, jak pilule, tak injekce, když onemocněla a pokoušela jsem se jí pomoci, výsledkem byla prokousnutá ruka, která opuchla jako lopata a to šlo jen o to, že jsem ji chytila a chtěla jsem se na ni kouknout. Já bláhová jsem si říkala, že tak malou kočičku nebudu děsit rukavicemi. Během stěhování Dobby předvedla mistrovský kousek. Bylo nutné ji chytit a dám do přepravky. Dobby odmítala kontakt a když jsem ji chytila, kousla opět, ale to tak, že si vykloubila tlamičku. Nechala jsem ji, ať si najde úkryt. Vyšplhala se po zácloně zcela nahoru, tak jsem ji pomalu zamotala do závěsu a s tím vším vložila do přepravky. Kloub tlamičky mezitím zapadl na své místo. 

Možná si řeknete, že honím kočku a měla bych jít na věc jinak. Nikdy nejde o honičku, ale o pomalé přiblížení se a vzájemné zjišťování, jak na to, co si můžete dovolit. Vždy kočičku uklidňujete a musíte mít na paměti v prvé řadě její bezpečnost, pokud panikaří, "odchyt" přerušit a vyčkat, hledat jiné altermativy a fígle a neustále micku sledovat, zda se chová normálně a přiměřeně situaci. Sedativa jsou technicky často težko použitelná a nebezpečná, zvláště Dobby, ta měla problémy již při narkoze na kastraci.

Obrazek

Dobby po stěhování, výraz je výmluvný

 

dobby_1010395.jpg

Dobby je tedy zatím u nás a díky jejímu opatrnému přístupu to na brzké umístění nevypadá :-) Oblíbila si stejně problémového kocourka Pik Pak Puka /nejde o překlep/.  

 

Virtuální adopce znamená, že posíláte každý měsíc adoptované kočičce finanční částku na náš účet. Nejlépe trvalým příkazem. Tyto prostředky jsou použity pro zajištění základních potřeb kočičky, pro veterinu, pokud je nutná. Částku jsem nestanovila, některá sdružení to tak mají, že stanovují min.částku, ale přiznám se, že "mě to prostě nejde". Jsme vděční za jakoukoliv podporu. Můžete kočičku podpořit sebemenší částkou, na druhé straně budeme rádi, když kočička najde více adoptivních rodičů, neboť náklady na trvalou péči o nemocnou kočičku, jsou moc vysoké.
Kolik stojí kočička? Pro ilustraci, když počítáme, že sní tak jednu konzervu denně a vezmeme tak průměrnou cenu konzervy 15 Kč/ks, pak jen jídlo pro ni stojí 450,-Kč. U nemocných jde o dietu a nevíc musí dostávat léky. K tomu podpůrné prostředky a někdy injekce. To bychom se ale dopracovali k velkému číslu a tím vás nechci odradit :-) Je to na vaší úvaze a možnostech a my moc děkujeme.
Vámi darovaná částka se sečte za jeden kalendářní rok, my vám vystavíme potvrzení o daru vy můžete toto potvrzení použít pro snížení daně z příjmů. Jen nám pro tuto věc pak pošlete svoji trvalou adresu, ta je uvedena ve smlouvě o daru.
Micinu samozřejmě můžete navštívit.
Výpis mi chodí jednou za měsíc, většinou 5. a tak bych vám pak dala vědět, zda částka pro vámi zvolenou kočičku dorazila. Samozřejmě bude vaše jméno /odkaz na Vaše stránky/ uvedeno u adoptované kočičky na našich stránkách s poděkováním za tuto pomoc a podporu.

Dobby pomáhá paní Monika Slezáková. Moc děkujeme. 
Za každou pomoc velice děkujeme.

V případě zájmu o adopci, napište prosím na brnenskymax@seznam.cz

 

Kočička Dobby podlehla selhání ledvin :-( 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Závěsy

(Emine, 16. 8. 2011 22:06)

Dobrý den,
zdá se mi, že u vás závěsy, coby odchytná metoda asi funguje nejvíce, že??
;-)

Dobby

(Elen M., Brněnský Max, 10. 12. 2009 19:35)

I já jsem ji podcenila :-) Při druhém kousnutí dokonce prokousla i rukavice, které používám již deset let. Nejde o profi odchytové, ty stály v době mých začátků asi 1500,-, ale o svářečské, které mi darovala jedna starší paní, která se mnou krmila kočky v centru města. Mám je na památku. Tehdy jsme neměli ani odchytovou klec, kočky jsme spolu chytali tzv.na ruku, což bylo často nepříjemné. Některým nemocným kočkám tekl hnis z tlamy, nebylo divu, že když mne jedna kousla do palce, jen drobná dírka, měla jsem ruku po rameno opuchlou a dlouho různobarevnou. Alespoň jsem si vytvořila protilátky do dalších let :-)

Dobby

(Vladka, 10. 12. 2009 19:13)

ušounek :-)
Jsem ráda, že jsem se seznámila s "tou", co vám prokousla ruku...nezdá se!! ;-)