Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akutní prosba o pomoc pro dvě kocičky

11. 1. 2010

Na náš email dorazila tato prosba:

"Dobrý den,
prosím o zveřejnění mé prosby:

V záchvatu zuřivosti byli dne 2.1.2010 vyhozeni /u silnice?, v lese?, ve vesnici?/ 2,5 roční bíločerná kočička(v očekávání koťátek) jménem Matylda a její půlroční mourovaté kotě s vykulenýma očima a malým vzrůstem na svůj věk - beze jména, po trase Jevíčko - Boskovice nebo Letovice - Brno- Bučovice-Kloboučky(směr Vyškov), nebo nějaká jiná trasa Jevíčko - Bučovice.

Bohužel přesnou trasu neznám. Kočky nejsou odčervené a ani očkované. Pokud máte jakékoli info jak v kladném, tak i v záporném slova smyslu, tak dejte vědět na tel. ....... nebo na mail ........
Kočičky nejsou moje, ale pokud se najdou, tak se o ně ráda postarám a najdu jim nového majitele.

Děkuji za zveřejnění /foto kde je Matylda vpravo/
S pozdravem BK"

Obrazek

Prosím pokud někdo kočičky viděl, pište na náš email brnenskymax@seznam.cz 

Hledáme dobrovolníky pro pátrání po kočičkách po trase, vyvěšování letáků, pro obesílání obecních úřadů v této věci. Také by bylo dobré odeslat veterináře. PSOZ zvažuje podání trestního oznámení.

Dobrovolnící ať píší na náš email.

Leták ke stažení zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

názor

(Elen M., Brněnský Max , 19. 1. 2010 1:10)

Nám běhen stěhování mňoukalo tak 20% koček, když jsme je dali do přepravky po dvou, bylo ticho. Když přepravuji kočky z ochytu, ještě jsem žádnou mňoukat neslyšela, takový mají strach. Projevují se až později. Nedaleko Jevíčka bych je nevyhodila, aby se nemohly vrátit. U Bučovic asi také ne, tam bydlí. Myslím, že pokud je vyhodil, tak po trase, jezdí tam asi pravidelně a na místě, které zná, aby jej tam nic nepřekvapilo. O tom, kde se má koček zbavit, také mohli rozhodnout majitelé koček, rozhodně ale souhlasili s celou věcí.

nevím,

(Martina N., 19. 1. 2010 0:13)

jaké máte Vy všechny zkušenosti, ale když jsem já cestovala s naší kočičí rodinou k dědovi na prázdniny /150 km/, prvních 100km bylo pro samé mňoukání k nevydržení - taky jsme si to už nikdy nezopakovali.
Myslím si a je to jen názor, že pokud mňoukaly, nevezl se s nimi celou trasu domů - do Bučovic - ale zbavil se jich mnohem dřív... Mimochodem - znáte chlapy :o)

K Jitce

(Elen M., Brněnský Max , 18. 1. 2010 22:53)

Kočky a jejich majitelé žijí /žily/ v Jevíčku, z vyhození koček byl slečnou BK označen muž, přítel majitelů koček, který ale bydlí v Bučovicích. Proto se kočky hledají po trase Jevíčko - Bučovice.

....

(Jitka, 18. 1. 2010 22:47)

Tak teda nevim, jestli ten clovek jel z Bucovic vyhodit kocky do okoli Jevicka? Vzdyt se tvrdilo, ze jsou z Bucovic !? To mi pripada, ze si nekdo dela z lidi legraci. Mozna se nekdo jen bavi, jak lidi litaj.

to Marťa:

(slečna-BK, 18. 1. 2010 22:06)

Ano naprosto souhlasím a také si myslím, že to bude kolem 20km spíše i 10km v okolí Jevíčka (max.Konice, Boskovice, Letovice), ale opravdu si tím nejsem jistá. Každopádně nám bylo v ten čtvrtek sděleno, že kočky jsou doma, ale jsou zatoulaný. Já si opavdu o tom myslím svoje a proto jsem poslala na úřady okolních vesnic plakátek s výzvou.
O kočičky bylo vžycky postaráno, a tohle to byl zřejmě nějaký zkrat, který opravdu nemůžu pochopit. Vždy se to dá řešit po dobrém a ne ukvapeně po zlém.

ke slečně BK

(Martina N., 18. 1. 2010 21:30)

Za jakých okolností byly kočky z auta vyhozeny?
Jestli jely z rodinou autem, mňoukaly, až řidiči ujely nervy a vyhodil je z auta, mohly by být skutečně kdekoliv po trase 100 km.
Jestli ale byly do auta naloženy s tím je někam odvést a vyhodit, nevěřím tomu, že by řidič, kterému zjevně na kočkách nezáleželo, se obtěžoval a investoval do benzínu na jízdu dlouhou 20 km a víc...
Prosím, spolupracujte a nenechejte nás zbytečně obesílat nejrůznější instituce vzdálené až 100 km.

K Noře

(Elen M., Brněnský Max , 18. 1. 2010 13:53)

Já jsem Váš příspěvek s odkazem také takto vůbec nechápala a tak se není za co omlouvat.

Pro Elen

(Nora, 18. 1. 2010 13:24)

tak to nebylo myšleno, je mi jasné, že i vy toho máte tolik, že by jste se musela naklonovat, aby se dalo řešit vše. Jen je prostě hrůza, že takový lidi mohou chodit posvětě a ještě se trestají ti co chtějí pomoct...prostě v této republice nebude nikdy normální život...vyhrát ve sportce tak mizím..

odkaz

(Elen M., Brněnský Max , 18. 1. 2010 13:22)

O problému vím, paní Klimentovou znám devět let. Naše sdružení se na řešení podílet nebude.

Odkaz na zlo

(Nora, 18. 1. 2010 13:17)

Koukněte na tento odkaz..

http://www.kockaapravo.cz/oznameni-clanek.php?id=193

Tady je taky pomoc zapotřebí.. :(

K BK

(Elen M., Brněnský Max , 18. 1. 2010 13:17)

Podstatné jsou pro mne dvě věci:
1/ kontakt na majitele koček, ten odmítáte sdělit. Nabízela jsem a nabízím klidné řešení bez publicity a trestních oznámení.
2/ dokud kočky neuvidím, volím postup letáků a pokud jste ochotna pomoci, budu ráda. Koordinace prostřednictvím těchto stránek či mého emailu.

pro slecnu BK

(Vladka, 18. 1. 2010 12:47)

Zarazi me ta pasaz "ale bylo mi řečeno, že je pozdě a že to nemám řešit"!!!!
Nicmene muj nazor je, ze pokud vam osud kocek nebyl lhostejny, a uz stav dosel tak daleko, ze kocky byly u nekoho, kdo neni duveryhodny, mela jste byt daleko razantnejsi v domahani se informaci. Muselo vam byt jasne, ze na tak velkem uzemi neni velka sance, ze byt i vyvesenim inzeratu na netu, je nekdo najde bez priblizne lokalizace.
Resenim mmj. dle meho je, abyste se pokusila byt neodbytna, razantni a vypacit z lidi (jedno jestli z prvni nebo druhe ruky) informaci, co se presne kockam stalo, pripadne kde je odlozili a vysvetlit, ze o ne bude postarano jak po strance veterinarni, tak i umistenim do depozita potazmo do noveho domova. Ja se bojim toho, ze nikde odlozene nebyly, stalo se jim neco zleho a cele toho je jen zasterka (viz. najednou "kocky jsou doma") aby od toho vsichni dali ruce pryc, prestali se veci zabyvat a dotycny z toho nemel problemy.

Plakáty

(Nadikhindo, 18. 1. 2010 12:16)

A Vy nemáte třeba různé známé, se kerými byste mohli vyvěsit plakáty po trase?

Počasí je blbé, kočky už to nejspíš mají za sebou, ale pořád je tu malá šance, že se mrcasí někomu za humny.

Myslivce oslovit by to chtělo.

info

(slečna BK, 18. 1. 2010 11:38)

Uvedu věci na pravou míru. V den co jsem se dověděla, že byly kočky vyhozeny, to bylo 2.1. v sobotu, jsem jim hned volala, aby mi sdělili místo vyhození, abych tam, když tak nějak jela a hledala, ale bylo mi řečeno, že je pozdě a že to nemám řešit. Chtěla jsem i přímo kontakt na toho dotyčného, který mi taky nedali. Takže jsem formou inzerátů aspoň vyvěsila, kdyby je náhodou po těch trasách někdo našel, aby se ozval. Věřte, kdybych měla přesné info o lokalitě, tak se o to postarám sama a žádné inzeráty podávat nebudu.
K tomu, že začínám podávat nepravdivé informace… asi ne, nic nezkresluju, říkám jak se věci mají. Jméno dotyčného jsem řekla paní Janišové, bohužel přesný kontakt na něj neznám, protože i já ho osobně vůbec neznám (a to že sem ho 2x viděla, nevypovídá o tom, že ho znám).
K tomu, že jsem neodpovídala na sms nebo maily - plno lidí mi psalo, že je to smutné a že pro mě nemůžou nic udělat. Už toho bylo hodně a jak si jsem se v tom ztrácela, komu jsem napsala či ne. Stejně by to nic neřešilo. Takže jsem byla jen v kontaktu s paní Janišovou (PSOZ) a s paní Elen (MAX).
Kdyby mi to bylo lhostejné, tak nic neřeším a nikdo o tom ani neví, ale není mi to jedno, že byly „vyhozeny“ nebo bůh ví co. Já u toho nebyla, mám to pouze z druhé ruky. Ve čtvrtek nám bylo řečeno, že kočky jsou doma a celou dobu byly doma, ale že teď momentálně jsou někde zaběhlé. Přeberte si to jak chcete, já si to taky přebrala a mám na to vlastní názor. Věřte nebo nevěřte, každýmu se všechno špatný, co udělá, jednou vrátí horší měrou.

díky za pomoc

(Elen M., Brněnský Max , 18. 1. 2010 0:27)

Byla jsem dnes v práci, pak krmení koček v Brně a domů jsme dorazili kolem 22.hodiny za hustého sněžení. U nás je stálá vrstva tak 50cm sněhu, povrch zmrzlý tak, že na něm mohu stát. Stromy a vše kolem stále v ledu. Když fouká, některé praskají a zlomí se, větve jiných stromů o sebe cinkají jakoby ze skla. Nevím, jak se zvířata dostanou k potravě, ale spotřeba granulí a konzerv se u našeho domu v posledních deseti dnech zvýšila na dvojnásobek. Kočky si nic neuloví. Ptáci na naší zahradě konzumují ovoce, které jsme v léte neměli čas otrhat. Koncentrace ptáků včera konsternovala i sousedovic kočku :-)Dva se pokusila ulovit /neměla na ledovém povrchu šanci/, ale když zjistila, že jsou ptáci všude kolem, raději prchla :-) Ptáky zásobuji pravidelně, v zadní části zahrady chci vyrobit krmítko, krmelec pro zajíce, kteří sem chodí. Před vsí jsme zahlédli vyhublou lišku, vypadala jako náš nemocný Zdeněk a Zdeňkovi jsme také o tomto setkání doma vyprávěli. On je vděčný posluchač :-) Jsem zvědavá, zda se ráno dostaneme do práce, stále hustě sněží a zde se na udržbu silnic moc nedbá.

Obsílky

(Nadikhindo, 17. 1. 2010 23:44)

Obesílala jsem tady z toho níže uvedeného seznamu:

http://www.statnisprava.cz/rstsp/ciselniky.nsf/i/d0055?opendocument&:CZ064

všechno, protože než by se to dohledalo na mapách, asi bych se z toho zvencla, koneckonců, kočky se mohly dostat i ceelkem daleko, pár takových přípdaů znám z doslechu. I když spíš se obávám, že už bude po nich...

Dneska končím, už nemůžu...

re A jó

(Martina N., 17. 1. 2010 23:32)

Brno-Rajhrad - tedy města v okrese Brno-venkov...
Obeslala jste ještě nějaké okresy, nebo jen tento?
Třeba Vyškov, Blansko, Brno-město?

Veteriny

(Nadikhindo, 17. 1. 2010 23:30)

http://www.veterina-online.cz/jihomoravsky-kraj/

Já je zítra obešlu, stejně smrdím doma...

Myslím, že neuškodí, když je zaspamuje víc lidí-

A jó.

(Nadikhindo, 17. 1. 2010 23:13)

Bohužel, začala jsem obesílat úřady dle seznamu, všechny, se s tím nemažu...jenže po chvíli mě to zastavilo, asi měla příslušná stránka dojem, že spamuju. Dál to asi bude muset vzít někdo jiný, neb mě to nepustí, došla jsem po Rajhrad, ještě zjistím veteriny a infocentra v prvně jmenovaných městech.

Leták

(Elen M., Brněnský Max , 17. 1. 2010 22:58)

ke stažení v textu výzvy


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

následující »