Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akutní prosba o pomoc pro dvě kocičky

11. 1. 2010

Na náš email dorazila tato prosba:

"Dobrý den,
prosím o zveřejnění mé prosby:

V záchvatu zuřivosti byli dne 2.1.2010 vyhozeni /u silnice?, v lese?, ve vesnici?/ 2,5 roční bíločerná kočička(v očekávání koťátek) jménem Matylda a její půlroční mourovaté kotě s vykulenýma očima a malým vzrůstem na svůj věk - beze jména, po trase Jevíčko - Boskovice nebo Letovice - Brno- Bučovice-Kloboučky(směr Vyškov), nebo nějaká jiná trasa Jevíčko - Bučovice.

Bohužel přesnou trasu neznám. Kočky nejsou odčervené a ani očkované. Pokud máte jakékoli info jak v kladném, tak i v záporném slova smyslu, tak dejte vědět na tel. ....... nebo na mail ........
Kočičky nejsou moje, ale pokud se najdou, tak se o ně ráda postarám a najdu jim nového majitele.

Děkuji za zveřejnění /foto kde je Matylda vpravo/
S pozdravem BK"

Obrazek

Prosím pokud někdo kočičky viděl, pište na náš email brnenskymax@seznam.cz 

Hledáme dobrovolníky pro pátrání po kočičkách po trase, vyvěšování letáků, pro obesílání obecních úřadů v této věci. Také by bylo dobré odeslat veterináře. PSOZ zvažuje podání trestního oznámení.

Dobrovolnící ať píší na náš email.

Leták ke stažení zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Obecní úřady

(Elen M., Brněnský Max , 12. 1. 2010 20:06)

budou vědět, kam kočku předat, takto neví nic. Pokud budeme vycházet z premisy, že je vše všem jedno, není už teď co řešit. A příště se prosím podepište, anonymy na našich stránkách nechci.

Obecní úřady

(..., 12. 1. 2010 19:52)

Obecní úřady Vám nepomůžou když kočku najdete a nevíte co s ní, tak pochybuju, že budou pomáhat při dvou vyhozených kočkách. Je jim to totiž úplně ukradený. Je potřeba vědět, kde je vyhodil, domluvit se a zajet tam a hledat a hledat!

vyhozene kocky

(Jitka, 12. 1. 2010 19:49)

Nechapu, proc tolik ohledu na cloveka - tyrana. Pokud na nej neuhodi Policie, nic nerekne a hledat na trase 100 km je asi opravdu jako hledat jehlu v kupce sena. Rekla bych, ze netreba na nej brat ohled, ale dostat z nej, kam ty chudaky vyhodil. Nevim, proc kdyz je znamo jeho jmeno, se dal ceka a sance na najiti zivych zvrat se zmensuji. Ach jo.Nerozumim tomuto postupu.

k Ireně

(Elen M., Brněnský Max , 12. 1. 2010 19:32)

rozumná řeč.....

Diskuse

(Elen M., Brněnský Max , 12. 1. 2010 19:28)

pokud připisujete do diskuse, přečtěte si prosím před tím než něco napíšete, celou diskusi. Příspěvky na téma podivných majitelů chovatelských potřeb budu mazat nebo diskusi uzavřu.

...

(Irena, 12. 1. 2010 19:20)

Lidičky nebláznite zní to jako hon na čarodějnici, je strašné co se stalo, ale tohle lamentování přece nikomu nepomůže a kočkám které se hledají už vůbec ne. Zkusme raději být užiteční a obeslat alespoň emailem pár obecních úřadů s prosbou o pomoc, třeba se na nás usměje štěstí a tenhle ohavný příběh bude mít šťastný konec.

chovatelske potreby Jevicko

(Jitka, 12. 1. 2010 18:50)

Jeden ma pry obchod u kina a je to divnej clovek, snad se i leci "na hlavu" (zprostredkovana informace) Proc nezverejnite jeho jmeno? Uz je na nej podane trestni oznameni?

Prosím

(Elen M., Brněnský Max , 12. 1. 2010 18:48)

žádné akce proti majitelům chovatelských potřeb, nevíme, zda je to v Jevičku či jinde, také může jít o prodej na netu. Tak prosím žádné ukvapené kroky. Tady vidíte, jak málo stačí k chybnému kroku a proto lépe nic neříkat /nepsat/. Uvědomte si jedno, ať pořídíme s informací o kočičkách či ne, bude nutné je hledat obesláním obecních úřadů a vylepením plakátů. Třeba běhají někomu kolem statku. Opravdu nemohu více psát, tyto stránky může číst i sám pachatel.

chovatelské potřeby Jevíčko

(Marie, 12. 1. 2010 18:25)

v Jevíčku jsou 2 majitelé chovatelských potřeb, Jan Smékal a Kamil Hrubý - bude to pravděpodobně jeden z nich.

Pro Zdeňku

(Nora, 12. 1. 2010 17:55)

..ano alespoň 500km od civilizace a nahého.. Kočičkám taky kabátky do té strašné zimy nedal..Je mi zle z pomyšlení, že kočička třeba již porodila a její koťátka a ona jsou možná odsouzeni k nejhoršímu.. :( Snad se stane zázra a někdo je najde a pomůže jim..

trestní oznámení

(Zdenka, 12. 1. 2010 17:27)

by podle mne měla PSOZ (nebo kdokoliv, kdo zná totožnost dotyčného) podat neprodleně, pak by totiž k němu měli zrovna tak neprodleně naklusat pánové od policie a asi by si rozmyslel neříci, kde je vyhodil - i když bohužel od 2.1. mohou být chuďátka kdekoliv :-( Pro změnu zuřivost chytá mě a v tomto počasí bych ho dovezla doprostřed divočiny alespoň 500 km od posledního obydleného stavení - leč vím, že je to jen výkřik bezmoci :-(

Zveřejnit ano, ale myslím,

(Elen M., Brněnský Max , 12. 1. 2010 14:05)

že teď by to kohokoliv v jednání s tímto člověkem znevýhodnilo. Ohledně trestního oznámení více v PSOZ, p. Hana Janišová, tel. 728 19 37 12. PSOZ hodlal také vyrobit plakáty a proplatit odměnu případnému nálezci koček.

www.tn.cz

(Nora, 12. 1. 2010 13:23)

Repotréři:
Jihomoravský kraj
Zuzana Neuvirtová,
zuzana.neuvirtova@nova.cz,
725 537 025

Michaela Lišková,
michaele.liskova@nova.cz,
725 537 027

Josef Svoboda,
josef.svoboda@nova.cz,
602 176 323

Katka Pichalová,
katerina.pichalova@nova.cz,
602 146 045

Ten nejodpornější způsob

(Nora, 12. 1. 2010 13:22)

Nechápu jak může být člověk tak bezcitný, lhostejný a snad i sadistický...A ještě k tomu takové počasí..a jak je vidět, tak necítí vůbec žádnou lítost nad Svým činem, jinak by řekl, kde je vyhodil. Hledat 2 kočky na 100km je jak hledat jehlu v kupce sena. Kočičky se musejí nesmírně bát, takže se dá předpokládat, že nebudou sedět a čekat u silnice až je někdo najde. Nechcete zkusit kontaktovat www.tn.cz ? Lidé tam taky dávají stracené pejsky atd...uvidí to hodně lidí... a reportáž o tomto případu by taky nebyla k zahození...

majitelé

(Marie, 12. 1. 2010 13:16)

Pokud je to takto, tak by bylo opravdu záhodno vše zveřejnit. Uděláme jim dobrou antireklamu. Ale prvotní
opravdu je, abychom se konečně dozvěděly, kde kočičky skončily. Jakmile budete mít jakoukoliv další zprávu, napište to prosím na web.

Trestní oznámení

(Elen M., Brněnský Max , 12. 1. 2010 12:51)

tato věc mu byla sdělena. Kontakt na slečnu jsem zatím neuváděla, neboť neměla možnost reagovat a mnozí si to vysvětlovali různě. Pak vznikají zbytečné diskuse a hádky, důležitá je maximální spolupráce. Jméno muže máme od dnešního dopoledne, zatím jsem jej nezveřejnila, nevěděla jsem, jaký postup zvolí PSOZ. Trestní oznámení je jedna věc, veřejná ostuda věcí další. Ostatně bylo mi řečeno, že majitelé koček mají chovatelské potřeby. Myslím, že po této jejich akci, si u nich sotva kdo něco koupí.

kočičky

(Marie, 12. 1. 2010 12:18)

V tom případě bych mu sdělila, že se připravuje trestní oznámení v této věci a pokud nebude již teď spolupracovat, jeho postavení v trestním oznámení to jenom přitíží. Pokud již teď začne spolupracovat, může se tím jeho trest zmírnit, rozhodně bych ho ale nenechávala v anonymitě.

Trasa

(Elen M., Brněnský Max , 12. 1. 2010 12:08)

je to dlouhá a dá se absolvovat různými cestami. Slečna BK bohužel od dotyčného zatím více nezjistila, ten to odmítá sdělit a poskytuje, tedy zatím poskytl, velmi rozporuplné informace. Bohužel pracujeme s těmi informacemi, které máme.
Děkuji za odeslání veterinářů.

vyhozené kočičky

(Marie, 12. 1. 2010 11:58)

Trasa Jevíčko - Bučovice je opravdu dlouhá - skoro 100km. Tento čin je trestuhodný. Myslím, že by paní BK měla uvést na pravou míru, kde byly kočičky vyhozeny - ten zuřivec, který je vyhodil by měl alespoň toto říci - i když podle mého patří do vězení, což bohužel naše zákony neumožňují, neboť zvířátko je bohužel stále jen věc. Apeluji tedy na paní BK, aby doplnila podrobnější informace o místu vyhození!!!! Kočičky jsou velmi stresová zvířata, pokud byly zvyklé na domov a najednou je někdo v mrazu vyhodí na neznámém místě bez prostředků, nevědí, jak se v této situaci zachovat.Rozhodně se přikláním k podání trestního oznámení na toho, kdo je vyhodil. Obesílám veteriny na přibližné trase.

Kočičky

(Elen M., Brněnský Max , 12. 1. 2010 11:42)

vyhodil jeden muž, hledá je slečna, která se po kočičkách ptala a bylo ji toto sděleno. Pokud muž nesdělí, kde přesně kočičky vyhodil, PSOZ hodlá podat trestní oznámení.
Zatím žádný dobrovolník :-(


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

následující »