Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akutní prosba o pomoc pro dvě kocičky

11. 1. 2010

Na náš email dorazila tato prosba:

"Dobrý den,
prosím o zveřejnění mé prosby:

V záchvatu zuřivosti byli dne 2.1.2010 vyhozeni /u silnice?, v lese?, ve vesnici?/ 2,5 roční bíločerná kočička(v očekávání koťátek) jménem Matylda a její půlroční mourovaté kotě s vykulenýma očima a malým vzrůstem na svůj věk - beze jména, po trase Jevíčko - Boskovice nebo Letovice - Brno- Bučovice-Kloboučky(směr Vyškov), nebo nějaká jiná trasa Jevíčko - Bučovice.

Bohužel přesnou trasu neznám. Kočky nejsou odčervené a ani očkované. Pokud máte jakékoli info jak v kladném, tak i v záporném slova smyslu, tak dejte vědět na tel. ....... nebo na mail ........
Kočičky nejsou moje, ale pokud se najdou, tak se o ně ráda postarám a najdu jim nového majitele.

Děkuji za zveřejnění /foto kde je Matylda vpravo/
S pozdravem BK"

Obrazek

Prosím pokud někdo kočičky viděl, pište na náš email brnenskymax@seznam.cz 

Hledáme dobrovolníky pro pátrání po kočičkách po trase, vyvěšování letáků, pro obesílání obecních úřadů v této věci. Také by bylo dobré odeslat veterináře. PSOZ zvažuje podání trestního oznámení.

Dobrovolnící ať píší na náš email.

Leták ke stažení zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

V pohodě,

(Nadikhindo, 17. 1. 2010 22:31)

děkuju moc.
Už se mi totiž stalo, že si někdo zkopíroval můj mail a mým jménem a zaštítěn mou mailovou adresou psal na KOčky Online kočkovražedné pindy.

No nic, jdu se pošťourat obecních úřadech.

K Nadikhindo

(Elen M., Brněnský Max , 17. 1. 2010 22:11)

Smazala jsem celý příspěvek, ono to totiž nejde, umazat jen část textu nebo jde, ale já to zatím neumím :-) Kopiruji sem text Vašeho příspěvku znovu, ale bez adresy:
"Prosím též o zaslání plakátku a seznamu obeslaných míst na mail ...... Jsem počítačový negramot a vyrobit si ho neumím.

Jenom prosím, až mi to dojde (dám vědět), někdo mi mail smázněte, s necháváním své adresy ve veřejném prostoru Internetu mám nepříjemnou zkušenost... Díky!!!"

Obecní úřady

(Nora, 17. 1. 2010 22:10)

Na webu: http://www.statnisprava.cz/rstsp/ciselniky.nsf/i/d0055?opendocument&:CZ064

Najdete obecní úřady i s e-maily...
Paní Elen, zkuste dát letáček na stránky ať si ho každý může stáhnout.
Děkuji

Došlo,

(Nadikhindo, 17. 1. 2010 21:12)

prosím, až bude mít někdo čas, aby mi zcenzůroval ten mail, děkuju!

pro Nadikhindo

(Martina N., 17. 1. 2010 20:22)

Přeposlala jsem Vám email s přílohami, které mi paní Irena poslala.
Irence moc děkuji. :o)

Martině

(Irena, 17. 1. 2010 18:30)

Poslala jsem vám na email plakátek, který vyrobila slečna Alena připsala jsem i obecní úřady které jsem kontaktovala minulý týden. Přeji hodně štěstí!

Mapy

(Martina N., 17. 1. 2010 18:02)

najdete třeba na seznam.cz - MAPY.
Bylo by možné zde zveřejnit a postupně zveřejňovat, které obecní úřady či veter. ordinace byly už kontaktovány, abychom nekontaktovaly všechny pořád ty stejné? Existuje nějaký letáček, který bychom mohly na úřady a veta přeposílat? (Samozřejmě není problém si nějaký vytvořit...)
Jestli existuje nějaký koordinátor, pak se hlásím, že jsem ochotná obeslat úřady - zde je můj email -martnem@centrum.cz - pošlete mi prosím jména vesnic či měst, která je třeba ještě kontaktovat. d
Děkuji.

Mapy

(Nadikhindo, 17. 1. 2010 17:27)

Máte někdo nějaké mapy, nebo tip na internetovou mapu, která by ukázala okolí? Pak by se možná daly příslušné úřady a veteriny aspoň obeslat, něco bych v tom ohledu možná zvládla i z Prahy, ale nevím, odkud začít...

K Martině

(Elen M., Brněnský Max , 17. 1. 2010 16:24)

Není nutné být z okolí tras, kde by se micky mohly nacházet. Ordinace vetů a obecní úřady ale odepsat po netu. Tím nechci vůbec říci, že to má udělat Martina, ale jako info o další cestě pomoci pro tyto kočky. Ostatně pokud má někdo jiný nápad, vedle trestního oznámení :-), sem s ním.
Děkuji za podporu, zvládám to, pro mne jsou podstatné ty dvě kočky a lidé, kteří jsou ochotní konstruktivně pomoci.

Myslím si,

(Martina N., 17. 1. 2010 16:04)

že všem, které tuto diskuzi navštěvujeme, není osud kočiček lhostejný. bohužel ne každá z nás žije v okolí Bučovic a její možnosti pomoci jsou tím omezené.
Věřím tomu, že všechny, kdo tyto stránky navštěvujeme, si paní Elen a její obrovské lásky ke kočkám velice vážíme a nemáme potřebu ji v čemkoliv kritizovat. Určitě pro kočky udělala víc než my všechny dohromady, které jsme tady ať už cokoliv napsaly.
Já se v kauze trochu ztrácím, uniká mi role a současný postoj k věci slečny KB, ale to je jedno.
Výzvu o pomoci šířím dál, snad se někdo z okolí najde a pomůže.

Přesně

(Lenka K., 17. 1. 2010 14:47)

tak, jak píše Vlaďka, zůstaňme jen ve věcné rovině a pišme sem jen informace, žádné co by kdyby...
Kdo by chtěl pokračovat v debatě , která se tady rozjela a dále " radit ", ať si na netu najde kontakt na slečnu KB a píše nebo volá jí.

Lenko

(V.Vraná, 17. 1. 2010 13:54)

perfektně napsané, naprosto souhlasím. To je obecný problém diskuzí (a to nejen tady na "Maxovi")...většina diskutujících jen sedí u pc, píše o nespravedlnosti, navzájem se podporují, vymýšlejí a radí, co by se mělo, ale skutek utek.
Zjevně má spousta lidí pocit, že Elen měla dávno vzít batoh na záda a projít osobně celou trasu, když "ona je od těch koček" a celé to vlastně začala (!!!) Několikrát se tu psalo, že se vyzývají dobrovolníci...ale na to nikdo raději nereaguje, důležité je neustále omílat, jak je to strašné, jak by dotyčný měl být potrestaný a padají obvinění, že "pachatele" někdo kryje. Inteligentní člověk ví, že nelze udat osobní údaje takto veřejně, tím spíš v tomto případě, kdy nejsou známy žádné důkazy, vzhledem k tomu, že slečna KB sama nepodává přesvědčivé informace. Prosím, aby se tato diskuze opravdu změnila na informování o důležitých věcech a přestalo se tu řešit "co by kdyby" a obviňovat ty, jež se v této záležitosti snaží něco dělat.

Komentář

(Lenka K., 17. 1. 2010 13:15)

Po delší době si čtu tuto diskuzi a co je nového. Ač nerada píšu do takových diskuzí, tak mi to nedá, jelikož se mi nelíbí obviňování paní Maňasové, co se neudělalo apod. Jinak taky raději řeším věci po e-mailu.
Inzeráty od slečny KB jsou na netu od 4.1.- tuším, a bohužel za tuto dobu slečna neudělala nic.Aspoň na mne to tak působí.
Já jsem jí psala asi dva dny po zveřejnění, jak to vypadá, zda zkusila projet ty trasy, napsala mi, že ne, neví, přesně místo, kde by se mohly kočky nacházet. Tak jsem jí psala, ať kontaktuje obce, mysl.sdružení, udělá letáky a nechá v okolních obcích vyvěsit. Tento e-mail zůstal již bez odpovědi a jak je vidět, i bez její další reakce. Pak se do věci vložil PSOZ, Brněnský Max a út. Tibet , a čeká se , že to oni vyřeší ? Proč ?
Já myslím, že se snaží hodně , ale pokud slečna nespolupracuje a mění své tvrzení, tak co víc by se mělo dělat ? PSOZ nachystá letáky, paní Maňasová shání dobrovolníky, bohužel už se nikdo nepřihlásí...
Toto vše měla udělat hned první dny po vyhození koček slečna KB, to je normální postup, pokud hledám a chci najít ztracené zvíře,a bohužel neudělala, i přesto, že se jí to psalo, ať to udělá.
Místo toho mění výpovědi nebo nereaguje.
Já to tedy moc nechápu. Co čekala, když výzvu zadala na několik stránek ? Bylo jasné, že na to budou nějaké reakce a je pak nutné max. spolupracovat, jinak to neměla nikam psát.
Protože pak to dopadne jako tady, nakonec za to vše může paní Maňasová, která se snaží pomoc.
A pokud chce někdo pořád tady podávat trestní oznámení, tak ať to udělá, nemusíte jméno znát, podejte ho na neznámého pachatele.
Každopádně chudáci ty kočky...

K Jitce

(Elen M., Brněnský Max , 17. 1. 2010 12:36)

Požádala jsem paní Renatu, ať se neunáhlí ve svých soudech a veřejných diskusích zde či jinde, netvrdila jsem, že nemá či nemůže pomoci. Tato výzva nebyla míněna jako veřejná diskuse o problému, kdo chtěl více info, mohl napsat či zavolat mě či paní Janišové. Když něčemu nerozumím, tak se zeptám :-) a nepíšu do veřejné diskuse.
Přímo na místo bych jela ráda, kdybych jej znala. To se mi bohužel nepodařilo zjistit. Majitelé tvrdí, a to prostřednictvím slečny, že kočky jsou doma, ale teď právě opět na výletě. Co by jste řekla na jejich místě? Asi totéž ne? Když je vše v pořádku, proč nekomunikují a proč se celé věci společně nezasmějeme? Proč zarputile slečna tají jejích identitu?
Slečny se klidně můžete zeptat sama. Základem mého postupu byl její inzerát, který je všude na netu a v mnohých diskusích o kočkách či o tomto problému.

pomoc

(Jitka, 17. 1. 2010 11:16)

Pani Elen, nedivte se, ze lidi se nehrnou. Bylo naznaceno, ze se do tohoho nemaji moc plest, ze informace se nezverejni a ze budou vyzvani. Taky se asi kazdemu zda nelogicke hledat v oblasti 100 km, kdyz se mohlo jet primo na misto. Dokonce se ani nevi, jestli ta zvirata ziji, jestli se vubec nekde vyhodili. Pripad je vic, nez zmateny, coz asi bylo zbytecne, ale date to za vinu tomu, ze se do toho pelte hodne lidi, ale ja nevim, jak se slecna mohla zaleknout, kdyz jste psala, ze na net pristup casto nema. A to ji zastasila "jen" diskuse ?

.....

(Elen M., Brněnský Max , 17. 1. 2010 1:19)

Neberte to osobně, ale právě pro to "mělo by se to udělat", "miluji" netové diskuse :-)
Net je od toho, aby si lidi vyměnili základní info, kontakty a domluvili se. Výzva tu je od 11. 1. a nic. Kromě emailu paní Ireny. Jednak by se měla výzva stále prezentovat na netu, dále je nutné obeslat či obejít vsi na trase a výzvu nechat na frekventovaných místech. Je to činnost nezajímavá, zdlouhavá a v zimě :-) Efekt se dostaví třeba hned nebo za půl roku. Mě to nevadí, jsem běžcem na dlouhé tratě :-)
Horší co ty dvě miciny :-(

Ach jo...

(Nadikhindo, 17. 1. 2010 0:37)

Netvrdnout marodná v Praze, už jsem je vylepila...bohužel je to tak, jak to je, bez možnosti dopravy atd.... napadlo mě... nedala by se výzva k lepení letáků dát do nějaké inzerce?
Asi naivní představa...

K janako

(Elen M., Brněnský Max , 17. 1. 2010 0:02)

Mě se dotklo jen to, že za celý týden se nenašel nikdo, tedy nikdo mi nenapsal na email, že by byl ochoten jít vylepit letáky. Kvůli tomu zde ta výzva byla, ne aby zde vznikla diskuse, ale čekala jsem, že vedlejším produktem bude to, že zde nějaký čas budu dělat boxovací pytel:-)Ostatně pro více informací je zde můj email, do diskusí mnohé věci nepatří.

xxx

(janako, 16. 1. 2010 23:09)

Elen, omlouvám se, nechtěla jsem se Vás dotknout, bohužel jsem měla nedostatek informací, vím jenom to, co se dočtu na fóru...

K Sasince na KO

(Elen M., Brněnský Max , 16. 1. 2010 22:52)

Omlouvám se, ale i při vážnosti tematu jsem mne rozesmála "pachatelem opravdu není nikdo vlivný :-)" Možná bylo chybou pojem pachatel použít. Mám poučení.
K mému předchozímu přípisku: K majitelům koček jsem se snažila dostat pomocí slečny, ta mi to však neumožnila. Nemám nic proti trest.oznámení, ale až máte dostatek důkazů.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

následující »